Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Μπράουνις σοκολάτας με καραμελωμένες μπανάνες



Αποτέλεσμα εικόνας για Μπράουνις σοκολάτας με  μπανάνες

Tα brownies, αν και με αμερικάνικη καταγωγή και σύντομη σχετικά ιστορία, αφού λέγεται πως μόλις το 1906 βρίσκουμε τη συνταγή τους σε βιβλίο μαγειρικής, έχουν πλέον κατακτήσει τον κόσμο κι είναι αγαπημένο επιδόρπιο των απανταχού φίλων των γλυκών και κυρίως αυτών της σοκολάτας. Ο μύθος λέει πως τα brownies φτιάχτηκαν κατά λάθος, όταν ένας σεφ προσέθεσε λιωμένη σοκολάτα και όχι αρκετό αλεύρι με αποτέλεσμα το κέικ που ήθελε να φτιάξει να μην φουσκώσει αρκετά και το εσωτερικό του να είναι πολύ μαλακό κι αφράτο. Το λάθος, όμως, αυτό εκτιμήθηκε δεόντως και σήμερα τα brownies είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά. 
Υλικά 

Για το μπράουνις
250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
440 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά
70 γρ. κακάο
2 βανίλιες
50 γρ. αλεύρι
2 πρέζες αλάτι
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
80 γρ. πικρή σοκολάτα σε κομματάκια
100 γρ. καρύδια
παγωτό για το σερβίρισμα

Για τις καραμελωμένες μπανάνες
3 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
4 μέτριες σε μέγεθος μπανάνες ώριμες και σφιχτές
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
8 κ.σ. καστανή ή μαύρη μαλακή ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το μπράουνις
Βουτυρώνουμε μικρό μακρόστενο ή τετράγωνο ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε κατσαρόλα. Να μην κάψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Αποσύρουμε απο τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και τα χτυπημένα αβγά.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα. 

Απαλά ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 25' . Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.

Για τις καραμελωμένες μπανάνες
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τις μπανάνες να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι κι ανακατεύουμε για 2'-3' λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. 

Ρίχνουμε το αλάτι και την κρέμα. Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει με το βρασμό η καραμέλα γάλακτος.
Κόβουμε κομμάτια μπράουνις. 
Βάζουμε επάνω μπανάνα με καραμέλα, παγωτό και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα μπανάνας.

πηγη:argiro.gr/
ladylike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου