Επειδή οι αγορανομικές διατάξεις κατέτασσαν τις αγγουροντοματοκρεμμυδοπιπεροσαλάτες στα είδη διατιμήσεως, βρήκαν το κόλπο να προσθέτουν ένα κομμάτι φέτας από πάνω για να “φύγουν” από τη διατίμηση και να χρεώνουν τη χωριάτικη στους τουρίστες όσο ήθελαν».
Χωρίς συγκεκριμένο χωριό, λοιπόν, η χωριάτικη, που όμως συνδύασε με μοναδικό τρόπο τα θερινά λαχανικά με ελαιόλαδο, φέτα και ρίγανη.
Η σύνθεση αυτή, με αυτό το όνομα, «πέρασε» στο θερινό συνταγολόγιο της πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών.
πηγη:gastronomos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου