Ταπεινά αλλά πολύτιμα από διατροφικής άποψης, τα μαυρομάτικα φασόλια προσφέρουν
πολλά καλά στον οργανισμό και θα πρέπει να τα τιμάς συχνά.
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μία μερίδα μαυρομάτικα φασόλια παρέχει όση
ποσότητα πρωτεΐνης παρέχει και μισή μπριζόλα. Συνδυάζουν δύο πολύ
σημαντικές ιδιότητες: δεν έχουν πολλές θερμίδες, και ταυτόχρονα είναι
πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Πώς να ξεχωρίσεις τα φρέσκα:
Αν στο δάγκωμα η σάρκα του φασολιού υποχωρεί, τότε είναι φρέσκο. Αν σπάει
Εκτέλεση
Σε βαθιά διάφανη σαλατιέρα χοντροκόβουμε το μαρούλι. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, που έχουμε ήδη βράσει.
Κόβουμε τις ντομάτες στα οκτώ. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες (με τη φλούδα).
Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες (δαχτυλίδια). Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη. Τέλος, βάζουμε την αντράκλα και τη ξινομυζήθρα.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε την παριανή σαλάτα.
πηγη:argiro.gr
Αν στο δάγκωμα η σάρκα του φασολιού υποχωρεί, τότε είναι φρέσκο. Αν σπάει
σαν καραμέλα, είναι μπαγιάτικο. Αν τα μουλιάσεις και μετά από ώρες
επιπλέουν στο νερό, τότε έχουν χαλάσει.
Τι να αποφύγεις:
Τη μαγειρική σόδα (θέλοντας να διευκολύνεις το βράσιμο), το αλάτισμα κατά
τη διάρκεια του βρασμού (χαλάει τη γεύση τους και τα κάνει δύσπεπτα) και
το ανακάτεμα με άλλη κουτάλα εκτός από ξύλινη. (diadrastika.com)
Έτσι φτιάχνετε η χωριάτικη στην Πάρο. Δοκιμάστε την, είναι τέλεια.
επιπλέουν στο νερό, τότε έχουν χαλάσει.
Τι να αποφύγεις:
Τη μαγειρική σόδα (θέλοντας να διευκολύνεις το βράσιμο), το αλάτισμα κατά
τη διάρκεια του βρασμού (χαλάει τη γεύση τους και τα κάνει δύσπεπτα) και
το ανακάτεμα με άλλη κουτάλα εκτός από ξύλινη. (diadrastika.com)
Έτσι φτιάχνετε η χωριάτικη στην Πάρο. Δοκιμάστε την, είναι τέλεια.
Υλικά
1 φλ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
1 καρδιά μαρούλι
2 ώριμες σφιχτές ντομάτες
1 αγγούρι με τη φλούδα του
10 ελιές
2 κ.σ. κάππαρη
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.σ. ξινομυζήθρα (παριανό φρέσκο τυρί)
1 ματσάκι αντράκλα (γλιστρίδα)
Για τη σος
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι από κρασί
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι
Σε βαθιά διάφανη σαλατιέρα χοντροκόβουμε το μαρούλι. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, που έχουμε ήδη βράσει.
Κόβουμε τις ντομάτες στα οκτώ. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες (με τη φλούδα).
Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες (δαχτυλίδια). Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη. Τέλος, βάζουμε την αντράκλα και τη ξινομυζήθρα.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε την παριανή σαλάτα.
πηγη:argiro.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου