Είναι η εποχή με τα φρέσκα και ζουμερά λεμόνια. Αξιοποιήστε τα με όλους τους τρόπους και φτιάξτε κι ένα γλυκό.
Σεβαστείτε τη δόση του λεμονιού. Αν βάλετε περισσότερα, το κέηκ θα γίνει πιο υγρό και λιγότερο μαλακό.
Υλικά
4 αυγά
130 ζάχαρη άχνη +10 γραμμάρια για διακόσμηση
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
120 γραμμάρια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια
Πλύντε τα λεμόνια και στίψτε τα
Σε βαθύ μπολ βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη άχνη
Χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός ώσπου να ασπρίσουν και να γίνουν κρεμώδη
Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και χτυπήστε με το μίξερ
Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το
Ρίξτε το αλεύρι και το μπέικιν, χτυπήστε με το μίξερ
Χτυπήστε τα ασπράδια αφού ρίξτε μέσα μια πρέζα αλάτι
Χτυπήστε καλά, ρίξτε και μια πρέζα ζάχαρη άχνη
Προσθέστε τη μαρέγκα στο μπολ -ΟΧΙ μίξερ τώρα, ανακατέψτε μαλακά με σπάτουλα
Βουτυρώστε μια φόρμα και ψήστε το κέηκ για 20 λεπτά
Αφήστε το να κρυώσει καλά και τότε ρίξτε την άχνη από πάνω
Διακοσμήστε το κέηκ σας με λίγο ξύσμα λεμονιού
πηγη:iefimerida.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου