Με την καρυδάτη σκορδαλιά συνοδεύουµε ψητά ψάρια και θαλασσινά, τηγανητό µπακαλιάρο ή γαλέο, ψαροκροκέτες ή ψαροµπιφτέκια, αλλά και ψητά κρεατικά.
Υλικά
200 γρ. καρυδόψιχα
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί (ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο δυνατό μάς αρέσει)
100 ml ελαιόλαδο
125 ml νερό (ή γάλα - όλα σε θερμοκρασία δωματίου)
2 - 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Τα δουλεύουμε για περίπου 3 λεπτά, στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια λεία, σχεδόν βελούδινη κρέμα.
gastronomos.gr/ Χριστόφορος Πέσκιας
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Τα δουλεύουμε για περίπου 3 λεπτά, στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια λεία, σχεδόν βελούδινη κρέμα.
gastronomos.gr/ Χριστόφορος Πέσκιας
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου