Η εναλλακτική μας πρόταση για τον τηγανητό μπακαλιάρο του Ευαγγελισμού.
Τολμήστε κι εσείς κροκέτες μπακαλιάρου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
500 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου, καλά ξαλμυρισμένο
4 μέτριες πατάτες (καθαρό βάρος 300 γρ.),
καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 3 εκ.
καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 3 εκ.
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος
από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη 90 γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
τα φύλλα από 8 κλωνάρια άνηθο
+ τα φύλλα από 4 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
+ τα φύλλα από 4 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
40 ml ελαιόλαδο + λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον μπακαλιάρο, τις πατάτες και νερό τόσο που να καλύπτει καλά όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 200 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ψάρι, τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Αν το μείγμα είναι υπερβολικά σφιχτό και δεν γυρνάνε τα μαχαίρια, ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να το πλάσουμε.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια διαμέτρου περίπου 4 εκ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λάδι τόσο ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τις κροκέτες (σε δόσεις), χωρίς να τις αλευρώσουμε, και τις τηγανίζουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
πηγη:gastronomos.gr/Περικλής Κοσκινάς
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον μπακαλιάρο, τις πατάτες και νερό τόσο που να καλύπτει καλά όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 200 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ψάρι, τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Αν το μείγμα είναι υπερβολικά σφιχτό και δεν γυρνάνε τα μαχαίρια, ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να το πλάσουμε.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια διαμέτρου περίπου 4 εκ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λάδι τόσο ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τις κροκέτες (σε δόσεις), χωρίς να τις αλευρώσουμε, και τις τηγανίζουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
πηγη:gastronomos.gr/Περικλής Κοσκινάς
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου