Μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε τις δικές μας αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού και να τις χρησιμοποιήσουμε με πολλούς και διάφορους τρόπους όπως θα δούμε παρακάτω. Είναι εξαιρετικά εύκολο και εκτός απο την υπέροχη μυρωδιά που θα σκορπίσει στο σπίτι, αυτές οι μικρές φέτες δίνουν την αίσθηση μικροσκοπικών γυαλιστερών παραθύρων.
Υλικά
1 με 2 μεγάλα πορτοκάλια
1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη
ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις φέτες
ένα μικρό κόσκινο για την ζάχαρη
Κόψτε τις φέτες όσο πιο λεπτές και ίσιες μπορείτε. Ταμπονάρετε κάθε φέτα με χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία. Στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε επάνω τις φέτες. Είναι πολύ σημαντικό να βάλετε το αντικολλητικό γιατί δεν θέλουμε το οξύ απο τα πορτοκάλια να αντιδράσει με το μέταλλο του ταψιού και να χαλάσει το χρώμα τους.
Αφού τις έχετε τοποθετήσει όμορφα στη σειρά, κοσκινίστε λίγη ζάχαρη άχνη επάνω στις φέτες. Αφού τελειώσετε γυρίστε τις απο την άλλη πλευρά και κάντε το ίδιο.
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 2 με 3 ώρες. Δεν τις ψήνουμε, θέλουμε να τις αποξηράνουμε και αυτή είναι μια διαδικασία που θέλει το χρόνο της.
Περίπου στα μισά του χρόνου, γυρίστε τις για να είναι το αποτέλεσμα ομοιόμορφο.
Όταν έχουν στεγνώσει και κρυώσει εντελώς τις βγάζετε απο το φούρνο και τις αφήνετε να ξεκουραστούν
Τη ζάχαρη άχνη την βάζουμε αφενός για να πάρουν μια όμορφη γυαλάδα και αφετέρου για να αποκτήσουν μια ελαφριά γλυκιά γεύση σε περίπτωση που θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε στο τσάι μας ή σαν ντεκόρ σε γλυκά.
Μπορείτε να το προσπεράσετε αυτό το βήμα.
Εαν δεν θέλετε να τις χρησιμοπιήσετε κατευθείαν μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε αεροστεγώς κλεισμένα βάζα και σε σκοτεινό μέρος.
Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να αποξηράνετε και φέτες λεμονιού ή άλλων εσπεριδοειδών.
Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού.
-Προσθέστε σε μαρινάδες
-Προσθέστε σε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι
-Προσθέστε σε κύβους στις ζύμες ψωμιού
-Ρίξτε μια ή δύο φέτες σε μια ζεστή μπανιέρα για μια ευχάριστη μυρωδιά (προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά)
-Διακόσμηση σε Χριστουγεννιάτικα δέντρα.
-Προσθέστε στην κορυφή ενός φιλέτου ψαριού όταν ψήνετε ή στο κοτόπουλο
-Προσθέστε στο ποτ-πουρί
-Χρησιμοποιήστε ως προσάναμμα - ναι, καίγονται!
-Τρίψτε και προσθέστε σε κρέμα απολέπισης προσώπου για πιο λαμπρό δέρμα
Εαν δεν θέλετε να τις χρησιμοπιήσετε κατευθείαν μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε αεροστεγώς κλεισμένα βάζα και σε σκοτεινό μέρος.
Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να αποξηράνετε και φέτες λεμονιού ή άλλων εσπεριδοειδών.
-Προσθέστε σε μαρινάδες
-Προσθέστε σε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι
-Προσθέστε σε κύβους στις ζύμες ψωμιού
-Ρίξτε μια ή δύο φέτες σε μια ζεστή μπανιέρα για μια ευχάριστη μυρωδιά (προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά)
-Διακόσμηση σε Χριστουγεννιάτικα δέντρα.
-Προσθέστε στην κορυφή ενός φιλέτου ψαριού όταν ψήνετε ή στο κοτόπουλο
-Προσθέστε στο ποτ-πουρί
-Χρησιμοποιήστε ως προσάναμμα - ναι, καίγονται!
-Τρίψτε και προσθέστε σε κρέμα απολέπισης προσώπου για πιο λαμπρό δέρμα
πηγη:toftiaxa.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου