Αρωματικός, φρουτένιος κι ανάλαφρος,αυτός ο ιδιαίτερος χαλβάς μοσχοβολά γιορτές.
Το διακριτικό άρωμα του βουτύρου και ο πολτός μήλου που αντικαθιστά μέρος της ζάχαρης δίνουν σε μια κλασική συνταγή μια διαφορετική γεύση!
Δοκιμάστε τον και θα με θυμηθείτε…
Υλικά
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
200γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι μήλα
(1 ½ μήλο περίπου)
πολτοποιημένα
χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια τους
1 κουτ. σούπας κανέλα
3 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι καρύδια
Για τη διακόσμηση
1 μήλο σε φέτες
ελάχιστη κανέλα
λίγα επιπλέον καρύδια
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια.
Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια.
Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το βούτυρο και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη, τον πολτό από τα μήλα, την κανέλα και ανακατεύετε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη, τον πολτό από τα μήλα, την κανέλα και ανακατεύετε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτετε το νερό και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Τελευταία στιγμή προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε χαμηλή φόρμα ή ατομικά φορμάκια και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Μεταφέρετε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε χαμηλή φόρμα ή ατομικά φορμάκια και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Πριν κρυώσει εντελώς τον ξεφορμάρετε και τον διακοσμείτε με μερικές φέτες μήλου. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα, επιπλέον καρύδια και σερβίρετε.
πηγη:sweetly.gr
πηγη:sweetly.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου