Οι γλυκοπατάτες δεν είναι μόνο μια οικονομική, νόστιμη και εύκολα διαθέσιμη τροφή, αλλά και με ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.
Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλείς, όσο οι κοινές πατάτες, οι γλυκοπατάτες αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή που μπορούμε να την καταναλώσουμε με διάφορους τρόπους. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα καροτένιων και βιταμινών, αλλά και άλλων σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών.
Είναι… ευέλικτες στο μαγείρεμα. Δοκιμάστε τες ψητές, πουρέ, στον ατμό ή στη σχάρα. Μπορείτε επίσης να τις προσθέσετε σε σούπες και μαγειρευτά φαγητά ή να τις ψήσετε στην σχάρα και να τις βάλετε σε σαλάτες.εςΟ Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε,Μπουτάκια κοτόπουλου με γλυκοπατάτες με σαλάτα παντζάρι και κόκκινο λάχανο! Δείτε πως θα φτιάξετε το τέλειο αυτό φαγητό.
Υλικά
6 μπούτια από κοτόπουλο
1 ματσάκι μαϊντανός
4 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. κόκκοι πιπεριού
αλάτι
Για τις πατάτες
1,5 κιλό γλυκοπατάτες κυδωνάτες
χυμός από 2 λεμόνια
2 ντομάτες σε φετάκια
1/2 φλ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε από πάνω τα μπούτια πασπαλισμένα μέσα-έξω με αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια και ραντίζουμε όλο το φαΐ με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα φετάκια από τος ντομάτες ανάμεσα στα μπούτια και τος πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς για μια ώρα και 20 λεπτά.
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για τη σος μέσα στο πολυμιξεράκι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας αραιός πολτός.
Αποφλοιώνουμε τα ωμά παντζάρια με τον πατατοκαθαριστή και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
Ανακατεύουμε τα παντζάρια μαζί με το λάχανο, ψιλοκομμένο, το σέλινο και τα ραπανάκια σε λεπτά φετάκια.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
πηγη:clickatlife.gr/Βασίλης Καλλίδης/faysbook.gr
Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς για μια ώρα και 20 λεπτά.
Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και παντζάρι
Υλικά
3 παντζάρια
2 ματσάκια ραπανάκια
1/2 κόκκινο λάχανο
3-4 κλαράκια σέλινο
4 καρότα
Για τη σος
1/3 φλ ελαιόλαδο
1 σφ ξύδι
1 σκ σκόρδο
λίγο αλάτι
Βάζουμε τα υλικά για τη σος μέσα στο πολυμιξεράκι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας αραιός πολτός.
Αποφλοιώνουμε τα ωμά παντζάρια με τον πατατοκαθαριστή και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
Ανακατεύουμε τα παντζάρια μαζί με το λάχανο, ψιλοκομμένο, το σέλινο και τα ραπανάκια σε λεπτά φετάκια.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
πηγη:clickatlife.gr/Βασίλης Καλλίδης/faysbook.gr
Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου