Οι Αζτέκοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τους σπόρους του κακάο στη διατροφή τους και για να κατασκευάσουν σοκολάτα. Λάτρευαν το δέντρο του κακάο και το θεωρούσαν ως πηγή δύναμης και πλούτου. Μάλιστα χρησιμοποιούσαν τους σπόρους του κακάο σαν μια μορφή νομίσματος.
Στη σύγχρονη εποχή ανακαλύφθηκε πως η σκόνη του κακάο αυξάνει στον εγκέφαλο τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με τη βελτίωση της διάθεσης. Ενεργοποιεί τη σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς και τις ενδορφίνες και λειτουργεί όπως τα αντικαταθλιπτικά, προκαλώντας αισθήματα χαράς και ευχαρίστησης και ενισχύοντας τις άμυνες του οργανισμού απέναντι στο άγχος.Εσείς απολαύστε ένα παγωμένο ρόφημα κακάο για να βρίσκεστε πάντα σε ευδαιμονία!
Υλικά
(Μερίδες : 4)
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κακάο
170 γραμμάρια σοκολάτα, σε κομμάτια
και λίγο παραπάνω για να γαρνίρουμε.
1 και ½ φλιτζάνια κρύο γάλα
4 φλιτζάνια παγάκια
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, την κομμένη σοκολάτα και μισό φλιτζάνι γάλα. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα.
Βάζουμε το μείγμα στο blender μαζί με τον πάγο και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό.
Χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα σε 4 μεγάλα ποτήρια και γαρνίρουμε με σαντιγύ και τρίμματα σοκολάτας.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα.
Βάζουμε το μείγμα στο blender μαζί με τον πάγο και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό.
Χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα σε 4 μεγάλα ποτήρια και γαρνίρουμε με σαντιγύ και τρίμματα σοκολάτας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου