Το λικέρ ή ηδύποτο είναι τύπος οινοπνευματώδους ροφήματος που φτιάχνεται από την απόσταξη οινοπνεύματος με την προσθήκη γεύσης φρούτων, κρέμας, βοτάνων, καρυκευμάτων, λουλουδιών ή ξηρών καρπών με την προσθήκη ζάχαρης ή άλλου γλυκαντικού.
Τα λικέρ προέρχονται ιστορικά από τα βότανα που χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν για ιατρικούς σκοπούς. Χρονολογούνται από το 13ο αιώνα και παρασκευάστηκαν στην Ιταλία, συχνά από μοναχούς, όπως π.χ. το σαρτρέζ (Chartreuse).
Σήμερα λικέρ φτιάχνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου και σερβίρονται με διάφορους τρόπους: μόνα τους, με πάγο, με καφέ, ανάμικτα με κρέμα ή άλλες μείξεις με σκοπό να γίνουν κοκτέιλ κλπ. Συχνά σερβίρονται με ή χωρίς επιδόρπιο.
Τα λικέρ προέρχονται ιστορικά από τα βότανα που χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν για ιατρικούς σκοπούς. Χρονολογούνται από το 13ο αιώνα και παρασκευάστηκαν στην Ιταλία, συχνά από μοναχούς, όπως π.χ. το σαρτρέζ (Chartreuse).
Σήμερα λικέρ φτιάχνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου και σερβίρονται με διάφορους τρόπους: μόνα τους, με πάγο, με καφέ, ανάμικτα με κρέμα ή άλλες μείξεις με σκοπό να γίνουν κοκτέιλ κλπ. Συχνά σερβίρονται με ή χωρίς επιδόρπιο.
Φτιάξτε το πιο ωραίο λικέρ φράουλα που ήπιατε ποτέ. Στην υγειά σας!
Υλικά
500 γραμ. φράουλες ώριμες
500 γραμ. ζάχαρη
1 λίτρο vodka
Για το σερβίρισμα
φρέσκο δυόσμο και
τριμμένο πάγο
Εκτέλεση
Για το λικέρ φράουλας, διαλέγουμε φράουλες ώριμες και γερές, τις πλένουμε καλά και αφαιρούμε το κοτσάνι.
Βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τα αλέθουμε σε πουρέ
Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε τη vodka ή όποιο άλλο ποτό θέλουμε.
Ταιριάζει πολύ το κονιάκ αλλά σκουραίνει το χρώμα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήστε τζιν, λευκό ρούμι και γκράπα.
Το παγώνουμε καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο μας.
Extra tips
Διαλέγουμε πολύ ώριμες και γερές φράουλες.
Φροντίζουμε να πολτοποιήσουμε πολύ καλά τις φράουλες στο μπλέντερ.πηγη:argiro.gr/el.wikipedia.org
Για το λικέρ φράουλας, διαλέγουμε φράουλες ώριμες και γερές, τις πλένουμε καλά και αφαιρούμε το κοτσάνι.
Βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τα αλέθουμε σε πουρέ
Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε τη vodka ή όποιο άλλο ποτό θέλουμε.
Ταιριάζει πολύ το κονιάκ αλλά σκουραίνει το χρώμα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήστε τζιν, λευκό ρούμι και γκράπα.
Το παγώνουμε καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο μας.
Extra tips
Διαλέγουμε πολύ ώριμες και γερές φράουλες.
Φροντίζουμε να πολτοποιήσουμε πολύ καλά τις φράουλες στο μπλέντερ.πηγη:argiro.gr/el.wikipedia.org
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου