Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Κουραμπιέδες αμυγδάλου με στέβια



Λαχταριστοί κουραμπιέδες αμυγδάλου, φτιαγμένοι χωρίς ζάχαρη, για να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά!!!
Για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, χρησιμοποιούμε στην συνταγή μας αντί για ζάχαρη στέβια, που μπορεί επάξια να την αντικαθιστά, όπως επίσης και αλεύρι ολικής αλέσεως.
Το ίδιο κάνουμε και με το πασπάλισμα,χρησιμοποιώντας στέβια και αλεσμένα αμύγδαλα άσπρα.

Υλικά 
100γρ λάδι
100γρ βούτυρο γάλακτος
30γρ στέβια κρυσταλλική 
σε αναλογια 1:3 
( 1 κουτάλι στέβια=3 κουταλια ζάχαρη)
1 βανίλια
100 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα 
κομμένα στη μέση
350γρ φαρίνα ολικής
25 γρ κονιάκ

Για το πασπάλισμα
100 γρ αμύγδαλα άσπρα + 1 κ.γλ στέβια
περασμένα στο μούλτι να γίνουν σκόνη
και ανθόνερο
Σημείωση: Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε στέβια σε κρυσταλλική μορφή αλλά και σε άχνη.

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίστε για λίγο τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύστε καλά στο μίξερ το λάδι, το βούτυρο με τη στέβια και τη βανίλια.Προσθέστε και το κονιάκ και συνεχίστε το ανακάτεμα. Ρίξτε μέσα το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα με το χέρι.
Ρίξτε μέσα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα να πάνε παντού. Πλάστε μικρά κουραμπιεδάκια.
Ψήνουμε περίπου για 35 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του κουραμπιέ και τον φούρνο σας.
Πασπαλίζετε με την πούδρα αμυγδάλου που έχετε ετοιμάσει όταν έχουν κρυώσει τελείως οι κουραμπιέδες.

πηγη:anagnostirio.gr














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου