Μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε αντί για ζάχαρη στα γλυκά σας.
Υλικά
Για 35 μπισκότα
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ.σόδα
1/2 κ.γ.αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού και λίγο επιπλέον για το άλειμμα βούτυρο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη καστανή
1αυγό
1 μπανάνα λιωμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι, σε σταγόνες ή σπασμένη σε κομματάκια κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε τη βανίλια, το αυγό και τέλος τη λιωμένη μπανάνα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Ανακατεύετε το μείγμα του βουτύρου με το μείγμα του αλευριού και στη συνέχεια με τα κομματάκια της σοκολάτας. Δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε λίγη λίγη τη ζύμη και την τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα. Τα ψήνετε 12'-15' και τα αφήνετε να κρυώσουν, προτού τα καταναλώσετε.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε τη βανίλια, το αυγό και τέλος τη λιωμένη μπανάνα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Ανακατεύετε το μείγμα του βουτύρου με το μείγμα του αλευριού και στη συνέχεια με τα κομματάκια της σοκολάτας. Δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε λίγη λίγη τη ζύμη και την τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα. Τα ψήνετε 12'-15' και τα αφήνετε να κρυώσουν, προτού τα καταναλώσετε.
πηγη:icookgreek.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου