Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Πάβλοβα με σιρόπι ροδιού


Το δημοφιλές επιδόρπιο είναι σημαντικό κομμάτι της εθνικής κουζίνας τόσο της Αυστραλίας, όσο και της Νέας Ζηλανδίας και συχνά σερβίρεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών εορτών και στα γεύματα.
Ένας σεφ ξενοδοχείου στο Γουέλινγκτον, της Νέας Ζηλανδίας, δημιούργησε το γλυκό όταν η μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα επισκέφθηκε το μέρος το 1926 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της.
Η Πάβλοβα είναι ένα επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα, με τραγανό εξωτερικό και μαλακό, ελαφρύ εσωτερικό που συνήθως γαρνίρεται με φρούτα και κατά προτίμηση με σαντιγί ή κρέμα
. 


Υλικά
Για 6 άτομα

Για την μαρέγκα
180 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
180 γραμμάρια άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
180 γραμμάρια ασπράδια αυγών (περίπου 5-6 αυγά)
30 γραμμάρια corn flour κοσκινισμένο

Για την κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι ρόδι
300 γραμμάρια χυμό ρόδι
100 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια κρέμα βαλσαμικού με ρόδι 
Kalamata Papadimitriou
30 γραμμάρια βούτυρο

Για το στόλισμα
150 γραμμάρια ρόδι
Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση
Για την μαρέγκα τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας σιγά-σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε κοσκινίζοντας την άχνη ζάχαρη και το corn flour ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μια μαρίζα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί τοποθετείτε μεγάλες κουτάλες από την μαρέγκα, δημιουργώντας ένα κυκλικό σχήμα.
Ψήνετε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 100°C για 3-4 ώρες, μέχρι να στεγνώσει καλά και να ξεκολλάει από το αντικολλητικό χαρτί.
Βγάζετε τη μαρέγκα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα, όση ώρα ψήνετε η μαρέγκα, στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα, την οποία τοποθετείτε στο ψυγείο.

Για το σιρόπι ρόδι, τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε την ζάχαρη να λιώσει, προσθέτετε τον χυμό ρόδι και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πάρει μία παχύρευστη υφή σιροπιού.
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο μαζί με την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι Kalamata Papadimitriou και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το σιρόπι σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μία μικρή μύτη και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Περιχύνετε με λίγο από το σιρόπι την μαρέγκα, τοποθετείτε την κρέμα περιχύνετε από πάνω με το υπόλοιπο σιρόπι.
Πασπαλίζετε από πάνω με τα ρόδια και τα φύλλα φρέσκου δυόσμου.

πηγη:papadim.com/Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου