Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Ροφήματα και ποτά των Χριστουγέννων!


Η γιορτινή σεζόν έχει έρθει και έφερε μαζί της το στολισμένο σπίτι, τζάκι, κουβερτούλα, καλή παρέα και τα απαραίτητα εποχιακά ροφήματα.
Παρακάτω ακολουθούν κάποιες ιδέες για εορταστικά ροφήματα.

Ζεστό κόκκινο κρασί των Χριστουγέννων (Mulled wine)

Το ζεστό κρασί έχει γίνει δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη ειδικά τους χειμερινούς μήνες . Το πιο γνωστό είναι της Αγγλίας ως Mulled Wine ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων. Όμως η κάθε χώρα έχει την εκδοχή της και έχει δώσει διαφορετικά ονόματα για το ζεστό κρασί. Μερικά από τα ονόματα είναι: glögg (Σουηδία), Vin Chaud (Γαλλία), Glühwein (Γερμανία), vin chaud(Γαλλία), greyano vino(Βουλγαρία), candola (Χιλή), svařené víno(Τσεχία), Sıcak Şarap(Τουρκία).


Εggnog το κρεμώδες ελιξίριο


Το eggnog συνεχίζει να συγκινεί τα πλήθη στις μέρες μας, κυρίως σε Αμερική και Καναδά, ενώ οι παραλλαγές του είναι πολλές με bourbon, rum, cognac, sherry ή γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος ακόμη και eggnog παλαίωσης. Η παρασκευή του είναι γρήγορη και αν καταφέρετε να δώσετε στα χτυπημένα αβγά μία ωραία αφρώδη υφή πριν προσθέσετε το ζεστό γάλα, τότε θα πετύχετε ένα λαχταριστό, πλούσιο και κρεμώδες ελιξίριο που θα κρύβει μέσα του το πνεύμα των Χριστουγέννων!


Απολαυστικά Χριστουγεννιάτικα Ροφήματα

Μια ζεστή σοκολάτα είναι ότι πρέπει για τις κρύες νύχτες !Μια σοκολάτα με marshmellow είναι πειρασμός!!!!7+1 Απολαυστικές συνταγές για τα πιο γευστικά, ζεστά ροφήματα που πάνε τέλεια με τζάκι και καλή παρεούλα!



Χριστουγεννιάτικο τσάι


Η χριστουγεννιάτικη διάθεση έκανε την εμφάνισή της,ένα τέλειο φλιτζάνι τσάι Χριστουγέννων ζεσταίνει την καρδιά με ζεστές νότες μπαχαρικών. Είναι ιδανικό για να το μοιραστούν οικογένεια και φίλοι.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου