Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Γλυκό κουταλιού σταφύλι





Ο Σεπτέμβριος είναι η εποχή του τρύγου. Τα σταφύλια έχουν ωριμάσει και μας δίνουν τον καρπό τους. Γλυκά στη γεύση με κεχριμπαρένιο χρώμα. Ένα γλυκάκι παραδοσιακό είναι το γλυκό σταφύλι. Με τη δική μας εκδοχή σας ευχόμαστε καλό φθινόπωρο!!!!!

Και τώρα η συνταγή μας.

Υλικά

100 γραμμάρια ζάχαρη 
3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι 
1/4 του φλιτζανιού νερό 
4 φλυτζάνια ρώγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσι 
2 φύλλα αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια 
100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμόνι.Ζεσταίνουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά προς δυνατή ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει το σιρόπι.

Ρίχνουμε τις ρώγες του σταφυλιού,την αρμπαρόριζα ή τη βανίλια και τα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε το βρασμό για 10 λεπτά ακόμη χωρίς να ανακατεύουμε για να μην λιώσουν οι ρώγες. Κουνάμε μόνο την κατσαρόλα κυκλικά.

Μόλις δέσει το σιρόπι μας το γλυκό είναι έτοιμο.Το αφήνουμε να κρυώσει και το φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο στο ψυγείο.

Εκτός από κέρασμα ως γλυκό κουταλιού, συνοδεύει παγωτό ή γιαούρτι.  
  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου