Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Πως κάνω επιλογή κειμένου στο word


Επιλογή κειµένου

 Η επιλογή ή το µαρκάρισµα κειµένου µπορεί να γίνει µε πολλούς τρόπους. Το επιλεγµένο κείµενο µπορούµε να το µορφοποιήσουµε, να το διαγράψουµε, να το µετακινήσουµε κλπ. 

● Τοποθετούµε το δροµέα στο σηµείο που θέλουµε να αρχίζει η επιλογή. Με πατηµένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, το σέρνουµε (οριζόντια ή κατακόρυφα) µέχρι εκεί που θέλουµε να τελειώσει η επιλογή. 

● Για να επιλέξουµε µία λέξη, κάνουµε διπλό κλικ πάνω σε αυτή. 

● Για να επιλέξουµε µία πρόταση, κάνουµε κλικ πάνω σε αυτή έχοντας όµως πατηµένο και το πλήκτρο Ctrl. 

● Για να επιλέξουµε ένα µεγάλο τµήµα κειµένου, κάνουµε κλικ από εκεί που θέλουµε να αρχίζει η επιλογή και έχοντας πατηµένο το πλήκτρο Shift, κάνουµε πάλι κλικ εκεί που θέλουµε να τελειώνει η επιλογή. 



● Για να επιλέξουµε µία παράγραφο κάνουµε κλικ 3 φορές. Η περιοχή που βρίσκεται µεταξύ του αριστερού άκρου της οθόνης και του αριστερού πε- ριθωρίου του κειµένου ονοµάζεται στήλη επιλογής. Όταν ο δείκτης του ποντικιού µετακινείται σε αυτήν την περιοχή µετατρέπεται σε βέλος µε κλίση προς το κείµενο. Από αυτήν τη στήλη µπορούµε να επιλέγουµε ένα τµήµα του κειµένου εύκολα και γρήγορα.                                                                                      
● Για να επιλέξουµε µία γραµµή, τοποθετούµε το δείκτη του ποντικιού στη στήλη επι- λογής, δίπλα στη γραµµή που θέλουµε να επιλέξουµε και κάνουµε κλικ. 

● Για να επιλέξουµε πολλές γραµµές, τοποθετούµε το δείκτη του ποντικιού στη στήλη επιλογής και σύρουµε προς τα κάτω ή και προς τα πάνω. 

● Για να επιλέξουµε µία παράγραφο, τοποθετούµε το δείκτη του ποντικιού στη στήλη επιλογής δίπλα στην παράγραφο και κάνουµε διπλό κλικ. 

● Για να επιλέξουµε όλο το κείµενο τοποθετούµε το δείκτη του ποντικιού στη στήλη ε- πιλογής και έχοντας πατηµένο το πλήκτρο Ctrl, κάνουµε κλικ ή πατάµε Ctrl+A.

 ● Η επιλογή µέσω πληκτρολογίου γίνεται έχοντας πατηµένο το πλήκτρο Shift και µε τη βοήθεια των βελών. Για να επιλέξουµε περισσότερο κείµενο µπορούµε να χρησιµο- ποιήσουµε αντί για τα βέλη, τα πλήκτρα Home, End, PgDn και PgUp.


 Πηγή:pre.aegean.gr







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου