Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κριθαρότο με κιμά

  No comments    
categories: 

Το κριθαράκι ανήκει στην κατηγορία των μικρών ζυμαρικών γι αυτό το λόγο έχει όλες τις ιδιότητες των ζυμαρικών που θεωρούνται βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, είναι ένα φαγητό οικονομικό και χορταστικό που παρασκευάζεται εύκολα, είναι εύπεπτο και αγαπητό από μικρούς και μεγάλους, αφού συνδυάζεται με τα πάντα.

Ως γνωστόν, τα ζυμαρικά περιέχουν υδατάνθρακες. Όμως περιέχουν και σίδηρο, σελήνιο, ασβέστιο, φώσφορο, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο. Μάλιστα, οι πρωτεΐνες που περιέχονται είναι υψηλής ποιότητας και εύπεπτες, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλη τροφή για παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη για υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες.
YΛΙΚΑ
 ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
250 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
250 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ
300 ΓΡ. ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ 
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
5 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 LT ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
3 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, για άλλα 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε τους δύο κιμάδες, τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό.
Ανακατεύουμε καλά να σπάσει ο κιμάς σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το κριθαράκι.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Έπειτα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και με μία κουτάλα, σιγά-σιγά, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και ο κιμάς.
Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο regato και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει το κριθαρότο.
Πηγή:chefonair.gr/Αλέξανδρος Παπανδρέου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου