Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μπισκότα με ζαχαρούχο



Φημολογείται ότι το πρώτο μπισκότο εμφανίστηκε τυχαία στην Ολλανδία όταν κάποιος μάγειρας έριξε λίγη ζύμη στο ζεστό φούρνο και δημιούργησε το πρώτο μπισκότο.Κατά το τέλος του 14ου αιώνα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις πωλούσαν κουλούρια τα οποία μετέπειτα πήραν την μορφή γκοφρέτας η μπισκότου. Την περίοδο της αναγέννησης, όλοι οι οδηγοί μαγειρικής περιλάμβαναν συνταγές για μυρωδάτα μπισκότα.
Τα πρώτα μπισκότα εμφανίστηκαν στην Αμερική κατά το 16ο αιώνα από Άγγλους, Σκοτσέζους και Ολλανδούς μετανάστες. Στην αφήγησή του ο εξερευνητής Sir Martin Frobisher, και ίσως στην παλιότερη αναφορά στα μπισκότα στις αγγλοσαξονικές χώρες, αναφέρει πως όσο έμενε στην βόρεια Αμερική η τροφή των ναυτικών ήταν μισό κιλό μπισκότα και ένα γαλόνι μπύρας την μέρα.

Από το 15ο αιώνα και έπειτα, η ζάχαρη άρχισε να γίνεται πρωτεύουσα γλυκαντική ουσία και να αντικαθιστά το μέλι. Στα τέλη του 17ου αιώνα η σοκολάτα είχε αρχίσει να παίρνει θέση στις διατροφικές συνήθειες και συνδυάστηκε πολύ αρμονικά με τα μπισκότα.(el.wikipedia.org)

Τραγανά, με πλούσια, βουτυράτη γεύση και κομμάτια σοκολάτας.

Υλικά


220 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
110 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε με το φτερό. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας.

Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο.

Πλάθουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος ενός καρυδιού και τις τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλωθούν στο ψήσιμο.

Πιέζουμε την επιφάνεια των μπισκότων ελαφρώς με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά περίπου.

Πηγή:steliosparliaros.gr


Related Posts:

  • Τα πασχαλινά μπισκότα της βασίλισσας Ελισάβετ Φέτος αν θέλετε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο σας έχουμε την απόλυτη συνταγή. Αν θέλετε να νιώσετε λοιπόν, σαν βασίλισσα, φτιάξε πασχαλινά μ… Read More
  • Παγωτό τσουρέκι -πραλίναΈνα παγωτό gelato μπορείτε να φτιάξετε και στο σπίτι. Πρόκειται για ένα μυρωδάτο παγωτό με τη λαχταριστή γεύση τσουρέκι πραλίνα.Φανταστείτε μυρωδάτο τ… Read More
  • Κουλουράκια με γεύση τσουρέκιΤα κουλούρια της… Λαμπρής ανήκουν στις ελληνικές παραδόσεις! Τα κουλούρια μαζί με τα τσουρέκια και το Πασχαλινό ψωμί ανήκουν στις ζύμες που φτιάχνοντ… Read More
  • Αξιοποιώ τα πασχαλινά γλυκά Έξυπνοι και ωραίοι τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε τα Πασχαλινά κουλουράκια που μας έχουν μείνει. Cheesecake με βάση από πασχαλινά κουλουράκια… Read More
  • Πασχαλινά κουλουράκια Εκτός από το βάψιμο των αυγών την Μεγάλη Πέμπτη, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι αφιερωμένη στα πασχαλινά τσουρέκια και τα κουλούρια. Η παράδοση θέλει τι… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου