Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Μήπως η ζυγαριά σας σας παχαίνει; Μάθετε να ζυγίζεστε σωστά

  No comments    
categories: 


Για όλες τις γυναίκες η ζυγαριά αποτελεί έναν άσπονδο εχθρό. Αν μάθετε όμως να ζυγίζεστε σωστά τότε μπορεί να γίνει η καλύτερη σας φίλη.

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να ζυγιστούμε
Η πλέον κατάλληλη ώρα είναι το πρωί και αφού έχουμε «επισκεφτεί» την τουαλέτα.
Αν δεν μπορείτε να ζυγιστείτε το πρωί εξαιτίας του άστατου ωραρίου σας, προσπαθήστε τουλάχιστον ώστε να ζυγίζεστε την ίδια ώρα της ημέρας.
Ποτέ μη ζυγίζεστε μετά από γυμναστική γιατί η απώλεια υγρών κάνει τις ενδείξεις άκρως παραπλανητικές.

Πόσο συχνά πρέπει να ζυγιζόμαστε;
Το ιδανικό είναι να ζυγιζόμαστε μια φορά την εβδομάδα, την ίδια ημέρα και ώρα. Αν ζυγιζόμαστε καθημερινά, το μόνο που βλέπουμε είναι μεταβολές στα υγρά του σώματός μας.

Πώς να ζυγιζόμαστε;
Καλό είναι να χρησιμοποιούμε πάντα την ίδια ζυγαριά κάθε φορά. Αν η ζυγαριά μας έχει να χρησιμοποιηθεί καιρό, μπορεί να έχει απορυθμιστεί και να δείξει μέχρι (+ ) 2 κιλά πιο βαριά.
Σιγουρευτείτε πως ζυγίζεστε πάντα με ελαφρά ρούχα.
Προτιμότερο είναι να ζυγιζόμαστε με τα εσώρουχα και χωρίς παπούτσια
Μην τοποθετείτε την ζυγαριά πάνω σε ασταθές έδαφος όπως είναι το χαλάκι του μπάνιου, ή σε πλακάκια που οι αρμοί «ξεγελάνε».
Προτιμήστε μια μαρμάρινη επιφάνεια. Το σώμα σας κατά την διάρκεια του ζυγίσματος θα πρέπει να είναι κατακόρυφο, ακίνητο και να εφάπτεται μόνο στη ζυγαριά.

Ηλεκτρονική ή απλή ζυγαριά;
Όσον αφορά την ακρίβεια ακόμη και μια ολοκαίνουρια μηχανική ζυγαριά είναι 10 φορές λιγότερο ακριβής από μια ηλεκτρονική ζυγαριά. Τα κινούμενα μέρη (ακτίνες, κόχες) απαιτούν ρυθμίσεις που οδηγούν σε λιγότερο ακριβή αποτελέσματα
Η ψηφιακή ακριβείας ζυγαριά μπορεί να μας προκαλέσει περιττό στρες εξαιτίας της λεπτομερούς καταγραφής της αυξομείωσης μέχρι και του τελευταίου γραμμαρίου.
Αν πάντως προτιμήσετε την απλή φροντίστε να υπάρχει διακύμανση μέχρι και το μισό κιλό (δηλαδή να αναγράφει 60, 60.5, 61, 61.5).






















Γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε την ίδια ζυγαριά όταν ζυγιζόμαστε;
Πάντα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό λάθους στην κατασκευή της ζυγαριάς. Έτσι λοιπόν πρέπει να ζυγίζεστε με την ίδια ζυγαριά, κάτω από τις ίδιες συνθήκες για να μπορείτε να ελέγχετε σωστά το βάρος σας.

Γιατί με δείχνει πιο βαριά;
Ένας λόγος είναι ότι μπορεί να έχετε κατακράτηση υγρών. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι καταναλώσατε περισσότερο αλάτι απ' ότι συνήθως ή να βρίσκεστε λίγες ημέρες πριν την περίοδο.
Επίσης η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους.
Σιγουρευτείτε πως η ζυγαριά λειτουργεί σωστά. Αν γυμνάζεστε πολύ, ίσως τα κιλά που βλέπετε να αφορούν τον αυξημένο μυικό όγκο.

Γιατί η ζυγαριά μου κάθε φορά που ανεβαίνω δείχνει διαφορετικά αποτελέσματα;
Μάλλον τελειώνει η μπαταρία.

Τελικά είναι καλό το συχνό ζύγισμα;
Το τακτικό ζύγισμα φαίνεται να βοηθάει στη μεγαλύτερη απώλεια ή τη μικρότερη επαναπρόσληψη κιλών, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, μια που το άτομο που ζυγίζεται συχνά αξιολογεί καθημερινά την πρόοδό του.Ωστόσο να θυμάστε ότι το ζύγισμα δεν παρακολουθεί τη σωματική σύνθεση κι εδώ υστερεί σημαντικά μιας και το ποσοστό λίπους είναι πολύ ανώτερο κριτήριο από το βάρος.

Με την συνεργασία της Νίκης Τσίγκρη διαιτολόγος, διατροφολόγος
πηγη:imommy.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου