Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Φτιάξτε μόνοι σας mix μπαχαρικών

  No comments    
categories: 

Όλα σχεδόν τα φαγητά έχουν τη νοστιμιά τους αρκεί να ξέρει ο εκάστοτε μάγειρας να τα φτιάχνει σωστά, τα μπαχαρικά παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη προσπάθεια αφού μπορούν να απογειώσουν γευστικά κάθε συνταγή.
Ανάλογα λοιπόν με το μάγειρα, την εμπειρία και τις γνώσεις που έχει, μπορεί η συνταγή που θέλει να φτιάξει να έχει επιτυχία και όλοι να μείνουν ικανοποιημένοι ή να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να βγει η προσπάθεια μας και το φαγητό σκέτη απογοήτευση. Για να μη σας συμβεί ποτέ το δεύτερο πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας.

Αν αναρωτιέστε πως μπορεί να γίνει αυτό, απλά αναλογιστείτε πιο είναι το μυστικό που χρησιμοποιούν σε όλες τις κουζίνες ανά τον κόσμο για να δίνουν έντονες και πλούσιες γεύσεις στα φαγητά;
Η απάντηση είναι απλή και δεν είναι άλλο από τα μπαχαρικά. Χρησιμοποιούνται στις συνταγές όλων των χωρών και ανάλογα με την ποσότητα και τις προσμίξεις μπορούν να απογειώσουν γευστικά ένα πιάτο.

Τα μπαχαρικά πρωτοεμφανίστηκαν στα βάθη της Ανατολής και μέσο του εμπορίου εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη, από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο έγιναν ιδιαιτέρως δημοφιλή. Βέβαια με την πάροδο των χρόνων η κάθε Ήπειρος και ο κάθε λαός ξεχωριστά έχει αποκτήσει τις δικές του ποικιλίες και γευστικές προτιμήσεις, καθώς και τα αγαπημένα του μπαχαρικά που χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον στις συνταγές τους.

Σήμερα θα δούμε τους καλύτερους συνδυασμούς μπαχαρικών που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε συνταγές με κοτόπουλο, ζυμαρικά, θαλασσινά και ψάρια.
Φτιάχνω μόνος μου mix μπαχαρικών για κοτόπουλο

Γιατί να αγοράσεις έτοιμα mix μπαχαρικών όταν μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου;
Παρακάτω θα δούμε τους κατάλληλους συνδυασμούς των μπαχαρικών που θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε μόνοι σας ένα συνδυασμό ώστε να το χρησιμοποιείτε σε συνταγές με κοτόπουλο, είτε αυτό είναι στο grill, είτε στο φούρνο ή της κατσαρόλας, τα μπαχαρικά που χρειάζονται είναι:

10 γρ. σκόρδο σε σκόνη.
10 γρ. καυτερό κόκκινο πιπέρι σε σκόνη, τσίλι.
5 γρ. αλάτι.
5 γρ. κύμινο σε σκόνη.
5 γρ. πάπρικα.
2,5 γρ. κόκκινο πιπέρι.

Διαδικασία:
Αναμείξτε όλα υλικά μαζί και φυλάξτε τα σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, χρησιμοποιείστε το παραπάνω μείγμα μπαχαρικών κάθε φορά που ετοιμάζετε κοτόπουλο και αμέσως θα απογειώσετε στα ύψη το γευστικό αποτέλεσμα.
Συνδυασμός μπαχαρικών για ζυμαρικά

Δεύτερη συνταγή ανάμειξης μπαχαρικών, είναι κατάλληλη για τα ζυμαρικά. 

Επιλέγουμε τον καλύτερο συνδυασμό για να έχουμε πάντα την καλύτερη επιλογή στο φαγητό μας και να γνωρίζουμε ποια μπαχαρικά, ταιριάζουν με ποια φαγητά. Έτσι θα δούμε στη συνέχεια άλλη μία συνταγή όπου θα μάθουμε να φτιάχνουμε τα δικά μας μπαχαρικά τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με τα ζυμαρικά και θα τα απογειώσουν γευστικά για ένα τέλειο αποτέλεσμα που θα τους εκπλήξει όλους ευχάριστα.

Ίσως πολλοί να μη γνωρίζουν ότι υπάρχουν μπαχαρικά για τα μακαρόνια και γενικά τα ζυμαρικά, όμως είναι γεγονός ότι τα ξερά μυρωδικά είναι ιδανικά για αυτά, αρκεί βέβαια να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Θα χρειαστείτε:
25 γρ. αποξηραμένο βασιλικό
5 γρ. σκόρδο σε σκόνη
10 γρ. ξερό θυμάρι
15 γρ. ρίγανη

Οδηγίες:
Ανακατέψτε καλά τα υλικά και αποθηκεύστε τα σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς, το μείγμα για τα ζυμαρικά είναι έτοιμο.

Ο βασιλικός θα δώσει την υπέροχη μυρωδιά του, που αγκαλιάζει απόλυτα τα μακαρόνια, ενώ ο συνδυασμός της ρίγανης με το θυμάρι θα γεμίσει το πιάτο σας με δροσερά αρώματα και θα έχει μία αίσθηση φρεσκάδα στη γεύση που θα ελαφρύνει το φαγητό και θα το απογειώσει με τις άγριες μυρωδιές της φύσης και του βουνού.

Απολαύστε υπέροχες μακαρονάδες με το μείγμα των ζυμαρικών που φτιάξαμε. Κάντε το τραπέζι σε φίλους και συγγενείς και αφήστε τους να εκπλαγούν με τις υπέροχες γεύσεις που θα υπάρχουν στα πιάτα σας.
Φτιάχνουμε μπαχαρικά για θαλασσινά και ψάρια
Συνεχίζουμε το κεφάλαιο που έχουμε ανοίξει για τα μπαχαρικά και με ποια συνταγή ταιριάζουν για να έχουμε το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα στα πιάτα μας.

Μέχρι τώρα έχουμε δει ποια μπαχαρικά θα χρησιμοποιήσουμε για ψητά, ζυμαρικά και κοτόπουλο, στη συνέχεια θα δούμε ποια από αυτά πρέπει να έχετε στο σπίτι για να φτιάξετε ένα μείγμα που είναι ιδανικό για θαλασσινά και ψάρια.

Η παρακάτω συνταγή θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε τα δικά μας μπαχαρικά, αποκλειστικά για θαλασσινά που θα σε μετατρέψει σε «Master chef» και όλοι θα αναρωτιούνται πως πήραν τόσο ωραίο άρωμα τα ψάρια που τους ετοιμάσατε.

Θα Χρειαστείτε:
20 γρ. σπόρους βασιλικού
20 γρ. μαραθόσπορος
15 γρ. αποξηραμένο μαϊντανό
5 γρ. ξύσμα λεμονιού επίσης αποξηραμένο

Οδηγίες:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί ώστε να αναμειχθούν καλά και κλείστε τα σε γυάλινο βαζάκι.
Το μείγμα μας είναι έτοιμο, ρίξτε πάνω στο ψάρι πριν το βάλετε στη σχάρα ή στο τηγάνι, επίσης μπορείτε να ρίξετε σε νερό που βράζει όταν θέλετε να φτιάξετε ψαρόσουπα. Βάλτε σε πιάτα με ψάρια μια μικρή ποσότητα από το μείγμα που μόλις φτιάξαμε και θα τους ξετρελάνετε όλους με τις μαγειρικές σας ικανότητες.

πηγη:votanonkipos.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου