Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Η πιο παγωμένη πόλη του κόσμου

  No comments    
categories: 


Στο μικρό χωριό Oymyakon στη Ρωσία αποδεικνύεται στην πράξη πόσο ανθεκτικά πλάσματα είναι οι άνθρωποι.

Στην πιο παγωμένη περιοχή του κόσμου οι θερμοκρασίες φτάνουν κατά μέσο όρο τους -50 βαθμούς Κελσίου κατά τους χειμερινούς μήνες, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να έχει καταγραφεί το 1924 με -71,2 βαθμούς Κελσίου.


Ο φωτογράφος Amos Chapple επισκέφθηκε το χωριό και πέρασε συνολικά πέντε εβδομάδες εκεί, καταγράφοντας την καθημερινή ζωή των ανθρώπων σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.


Ξεκίνησε το ταξίδι του στο Γιακούτσκ, την πρωτεύουσα της περιοχής Σαχά της βορειοανατολικής Ρωσίας που θεωρείται η πιο κρύα πρωτεύουσα του κόσμου.

Η πόλη έχει πληθυσμό περίπου 300.000 κατοίκους και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι θερμοκρασίες κατά μέσο όρο φτάνουν τους -34.4 βαθμούς Κελσίου.

Όπως δήλωσε στο Business Insider οι κάτοικοι της πόλης ήταν φιλικοί και υπέροχα ντυμένοι και αντέχουν το κρύο πίνοντας το Russki chai, ένα ρωσικό τσάι.

Το κρύο είναι τόσο έντονο που συχνά ο φωτογράφος δεν ένιωθε τα πόδια του ενώ πάγωνε ακόμη και το σάλιο του.


Το εντελώς παγωμένο έδαφος στην περιοχή καθιστά αδύνατη την τοποθέτηση σωλήνων νερού στα σπίτια του χωριού. Αντ 'αυτού, πρέπει να χρησιμοποιούνται βοηθητικά κτίσματα και η διαδρομή από το σπίτι στο εξωτερικό μπάνιο είναι μια βασανιστική διαδρομή.


Ακόμη και η ταφή των νεκρών είναι δύσκολη υπόθεση στο Oymyakon λόγω του παγωμένου εδάφους. Πριν την ταφή, οι κάτοικοι ανάβουν μεγάλες φωτιές για να θερμάνουν το έδαφος.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών είναι αδύνατη η καλλιέργεια λαχανικών και οι κάτοικοι βασίζονται στην κτηνοτροφία ή σε δημοτικές εργασίες, για να ζήσουν.

Η διατροφή τους βασίζεται σε κατεψυγμένα ωμά ψάρια, όπως ο σολομός ενώ καταναλώνουν ακόμη και συκώτι αλόγων. Κυρίως, όμως, τρέφονται με μια σούπα με βάση το κρέας.


Το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει μέχρι και τους 35.5 βαθμούς Κελσίου ωστόσο,οι θερινοί μήνες είναι βραχύβιοι κάνοντας το χειμώνα να φαίνεται σαν να διαρκεί για πάντα.

πηγη:newsbeast.gr














0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου