Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Κέρκυρα:Επισκεπτόμαστε το Casa Parlante,το πιο... ζωντανό μουσείο



“Καλώς ήρθατε! Παρακαλώ, περάστε! Ο Κόντε θα είναι μαζί σας σύντομα. Θα ήταν χαρά του να τον συναντήσετε μαζί με την Κοντέσα στη σάλα για τσάι”. 

Ναι, ξέρω δεν είχατε υπόψη σας την εν λόγω πρόσκληση, αφήστε που κοντέσες δεν υπάρχουν πια! Και όμως υπάρχουν, και θα δείτε πού και πώς.

Αυτή λοιπόν είναι η υποδοχή… σε ένα ολοκαίνουργιο μουσείο στην πανέμορφη Κέρκυρα και είναι ένας ακόμη λόγος για να το επισκεφθείτε. Το Casa Parlante είναι σαν μία χρονομηχανή και ο κάθε επισκέπτης του «βιώνει» με μοναδικό τρόπο την καθημερινή ζωή μίας χαρακτηριστικής οικογένειας του 19ου αιώνα. 

Το εκπληκτικό στο νέο μουσείο είναι ότι οι ανθρώπινες φιγούρες είναι κινούμενες χάρη στη… ρομποτική, ενώ γύρω σας αισθάνεστε αληθινές μυρωδιές και ακούτε αυθεντικούς ήχους της εποχής.


Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι το Casa Parlante, είναι το πιο... ζωντανό μουσείο! 
Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία του, αφού στεγάζεται στο μοναδικό αρχιτεκτονικό σκηνικό ενός νεοκλασικού κτιρίου στην ιστορική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και στο εσωτερικό του αναπαρίσταται η καθημερινότητα των ευγενών του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις της. 


Με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και με την πιστή διακόσμηση και επίπλωση υπόσχεται να σας προσφέρει την πραγματική εικόνα της Κέρκυρας μιας άλλης εποχής.



Οι παραδόσεις του νησιού ξεδιπλώνονται μπροστά σας ξυπνώντας όλες τις αισθήσεις σας, μέσα από μία αυθεντική εμπειρία από εικόνες, ήχους και μυρωδιές. 
Το σπίτι ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας... 


Ακούστε τα παιδιά τής οικογένειας να παίζουν μουσική, μυρίστε τα αρώματα που αναδύονται από την κατσαρόλα της μαγείρισσας.....


.....διαβάστε τα νέα από την εφημερίδα του Κόντε...


Ο λόγος που το μουσείο αναβιώνει την περίοδο του 19ου αιώνα δεν είναι τυχαίος. Είναι γιατί αυτή η περίοδος υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για την Κέρκυρα, διότι λόγω των επιρροών από τους κατακτητές της (Ενετοί, Γάλλοι και – την περίοδο που τοποθετείται χρονολογικά η συγκεκριμένη οικία – Άγγλοι) δημιουργείται μία πρωτόγνωρη άνθηση στον πολιτισμό, τις τέχνες, την οικονομία και το εμπόριο. 

Παράλληλα, αναπτύσσεται και το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα οι αριστοκρατικές οικογένειες και οι ευγενείς να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να αποκτήσουν μία οικία – όπως είναι το Casa Parlante – μέσα στην πόλη, ώστε να βρίσκονται στη “νέα τάξη πραγμάτων” που δημιουργείται στο νησί τη συγκεκριμένη περίοδο.


Οι συγκεκριμένες οικίες γίνονται τα κέντρα της διανόησης και της τέχνης, καθώς πολλές σπουδαίες προσωπικότητες βρίσκουν έμπνευση στην Κέρκυρα και κατ’ επέκταση το νησί γίνεται το πνευματικό κέντρο της Ελλάδας για τον 19ο αιώνα. Υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στα αστικά αρχοντικά, τα οποία τα κάνουν να ξεχωρίζουν. 


Από τον τρόπο της διακόσμησης αυτών μέχρι και τον καθημερινό τρόπο ζωής, όλα έχουν κάτι νέο να δείξουν, με σκοπό την ανάδειξη του πλούτου και του πνευματικού επιπέδου του κάθε ιδιοκτήτη.



Το μουσείο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας σε ένα αντιπροσωπευτικό κτίριο της εποχής, ελάχιστα μέτρα από το Λιστόν και την Πλατεία της Σπιανάδας.



Casa Parlante: Νικηφόρου Θεοτόκη 16, Κέρκυρα, τηλ.: 26610 49190, www.casaparlante.gr
Ώρες λειτουργίας: 
Καθημερινές και Σαββατοκύριακα: 10:00- 21:00

πηγη:womanidol.com/Από τη Μαρία Καλοπούλου







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου