Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Καρότα:Βασική συνταγή για ψητά καρότα

  No comments    
categories: 

Το καρότο είναι αγαπημένο λαχανικό και εξαιρετικά θρεπτικό.Μπορούμε να το βράσουμε ή να το ψήσουμε, ωστόσο οφείλουμε να προσέξουμε το χρόνο γιατί αν είναι υπερβολικός το καρότο θα χάσει σημαντικό μέρος από τα θρεπτικά του συστατικά. Μπορούμε να το καταναλώσουμε:

-ωμό ως τραγανό σνακ στα διαλλείματα
-μέσα σε σαλάτες (τριμμένο ή σε κομματάκια)
-μέσα σε σούπες
-σε σάλτσες για μακαρόνια, κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι
-σε συνδυασμό με άλλα λαχανικά για ένα χορτοφαγικό γεύμα
-ως χυμό στο πρωινό
-σε γλυκά, όπως είναι το κέικ καρότου

Μη ξεχνάτε, επίσης, ότι τα καρότα είναι από τα αγαπημένα λαχανικά των παιδιών, χάρη στην κάπως γλυκειά τους γεύση, άρα μπορείτε να τα περιλαμβάνετε τακτικά στη διατροφή τους.


Δοκιμάστε να συνοδεύσετε ψητό κρέας ή ψητό κοτόπουλο με ψητά καρότα 


Υλικά
1 κιλό λεπτά καρότα, καθαρισμένα, ολόκληρα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
60 ml μπράντι
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
αλατοπίπερο.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί. Aπλώνουμε τα καρότα στο ταψί, σε μία στρώση. 
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι, το μπράντι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. 
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας. Περιχύνουμε με το μείγμα τα καρότα, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ανάλογα με το πάχος τους). Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
Ξεφουρνίζουμε και τα χρησιμοποιούμε σε σαλάτεςή τα απολαμβάνουμε ως έχουν.

πηγη:mama365.gr/gastronomos.gr/Νένα Ισμυρνόγλου






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου