Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Λαχανοσαλάτα: Σαλάτα Coleslaw

  No comments    
categories: 

H coleslaw, μερικές φορές απλώς slaw σε ορισμένες αμερικανικές διαλέκτους,είναι η κλασσική Αμερικάνικη έκδοση για το λάχανο σαλάτα, με την χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση .
Υπάρχουν διαφορετικές συνταγές για την παρασκευή της σαλάτας, με την προσθήκη άλλων υλικών, όπως πιπεριά, κρεμμύδι, τριμμένο τυρί, ανανάς ή μήλο. Για το γαρνίρισμα προστίθεται λάδι , σάλτσα και ξίδι. Σε τυοποιημένη συσκευασία περιέχει και μαγιονέζα. Σε κάποιες συνταγές προστίθεται και μουστάρδα. Ένας τύπος τέτοιας σαλάτας στη Βόρεια Καρολίνα ονομάζεται Barbecue slaw ή red slaw και περιλαμβάνει κέτσαπ και ξίδι αντί μαγιονέζας.

Μια ακόμα παραλλαγή είναι το broccoli slaw, για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιείται ψιλοκομμένο μπρόκολο (ωμό) αντί για λάχανο. Το λάχανο μπορεί να είναι ψιλοκομμένο, κομμένο σε φέτες ή σε μικρά τετράγωνα.

Η εν λόγω σαλάτα συνοδεύει φαγητά με ψητό κρέας, όπως μπάρμπεκιου και τηγανιτές πατάτες, καθώς επίσης και τηγανιτό κοτόπουλο. Είναι επίσης ένα κοινό συστατικό στα σάντουιτς, στα χάμπουργκερ και στα χοτ ντογκς, μαζί με καυτερή πιπεριά (τσίλι) και καυτερή μουστάρδα.


Υλικά
1 κιλό λάχανο (αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και το ψιλοκόψουμε)
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 μήλο κόκκινο
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 φλιτζ. μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση

Τοποθετούμε το λάχανο, το σέλερι, το μήλο σε κυβάκια (με τη φλούδα του),ψιλοκομμένη την κόκκινη πιπεριά (αφαιρούμε ίνες και σπόρους). και τα καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και πασπαλίζουμε με μια πρέζα ζάχαρη. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. 
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε για δυο ώρες στο ψυγείο, να δέσουν οι γεύσεις. 
Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα coleslaw, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και το ξίδι και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον.
TipΜπορούμε να προσθέσουμε 1 ρόδι καθαρισμένο αλλά αντικαθιστούμε το κόκκινο μήλο με 1 ξυνόμηλο τριμμένο.
πηγη:mamapeinao.gr/argiro.gr/el.wikipedia.org













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου