Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Τυρόπιτα ξεσκέπαστη

  No comments    
categories: 

Η παράδοση λατρεύει την πίτα, και δικαίως, αφού πρόκειται για μια πλήρη και υγιεινή τροφή που γίνεται με ό,τι έχει το ψυγείο, έχει φροντίσει να τις φτιάξει και ξεσκέπαστες ή “της τεμπέλας”. Εκτός κι αν την πεις κορκοτό, κασόπιτα, κολοκυθένια, μπλατσάρα, πλαστό, αλευρόπιτα, πεπέκι ή όπως αλλιώς, ανάλογα με τον τόπο καταγωγής της.
Η πίτα χωρίς φύλλο γίνεται γρήγορα και πανεύκολα και από τον πιο ανειδίκευτο μάγειρα, σε γεύσεις διαφορετικές που χωρούν ό,τι τρώγεται σ’αυτόν τον μάταιο κόσμο.
Με λίγα λόγια “οι χωρίς φύλλο” πίτες είναι πεντανόστιμες και πανεύκολες.
Η πρόταση μας είναι μια λεπτή νόστιμη πίτα που γίνεται ακόμη πιο ξεχωριστή αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο τυρί.
Βέβαια εμείς θα κάνουμε μια 
παραλλαγή δημιουργώντας στην πίτα μας μια τραγανή βάση από φύλλο είτε εμπορίου ,είτε ένα σπιτικό φύλλο ανοιγμένο από τα χεράκια σας. 
Υλικά

300γρ. φύλλο για πίτες
250γρ. φέτα τριμμένη
150γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
5 αβγά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη + 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αβγό ανακατεμένο με ½ φλιτζάνι γάλα, για το άλειμμα
σουσάμι και λίγη γλυκιά πάπρικα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε τα φύλλα της πίτας σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας να εξέχουν από τις άκρες του και τα αλείφετε ενδιάμεσα με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύετε τα αβγά με τα τυριά και τα στρώνετε πάνω από τα φύλλα. Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν από τις άκρες έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα χοντρό τοίχωμα στις άκρες του ταψιού.

Αλείφετε την επιφάνεια με το αβγό και το γάλα και την πασπαλίζετε με το σουσάμι και την 

γλυκιά πάπρικα
.

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 45-50 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να ροδίσουν τα φύλλα της.


πηγη:olivemagazine.gr/Γεωργία Κοφινά









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου