Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο με πουράκια


Τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από μπισκότα είναι μια πρωτότυπη και γιορτινή συνταγή η οποία μας έρχεται από το εξωτερικό.
Τα παιδιά καλούνται να αφιερώσουν πολύ χρόνο, προκειμένου να τα κατασκευάσουν μαζί σας,όμως το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο στολίδι που θα σας γεμίσει χαρά και υπερηφάνεια γιατί θα είναι το δημιούργημα σας.
Τα παιδιά λατρεύουν τα μπισκοτόσπιτα,ταξιδέψετε μαζί τους στο κλασικό παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ!!!!



Υλικά
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ μέλι
250 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι σόδα

Γλάσο
2 ασπράδια αυγών
500 γρ άχνη ζάχαρη
Αν δε θέλετε να περιέχει ωμό αυγό 
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο γλάσο


Εκτέλεση
-Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
-Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-Ενσωματώνουμε το μέλι και αφήνουμε να βράσει.
-Όταν δημιουργηθούν φουσκάλες προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την σόδα.
-Ανακατεύουμε καλά ώστε η σόδα να αφρίσει και κατεβάζουμε από την φωτιά.
-Αρωματίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
-Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
-Αν θέλουμε μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να την χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη στιγμή.
-Όταν βγάλουμε την ζύμη από το ψυγείο πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
-Την κόβουμε στο σχήμα από το σπιτάκι που πρώτα το έχουμε σχεδιάσει και κόψει σε χαρτόνι.
-Βάζουμε τα κομμάτια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
-Όταν τα μπισκότα κρυώσουν με την βοήθεια ενός μαχαιριού διορθώνουμε τυχόν ατέλειες.

Γλάσο
-Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη να γίνουν γλάσο (ή με γλάσο του εμπορίου) ενώνουμε τα κομμάτια.
-Καλό είναι μόλις κολλήσουμε τα κομμάτια να τοποθετήσουμε μερικά βαριά αντικείμενα για αρκετές ώρες ώστε να μην χάσει το σχήμα του.
-Αν θέλουμε μπορούμε να καλύψουμε την επιφάνεια του με πουράκια.


Δεντράκι
Για να κάνουμε δεντράκι όπως στη φωτογραφία κόβουμε ζευγάρια από διάφορα μεγέθη αστεράκια και τα ενώνουμε με γλάσο προσέχοντας οι μύτες να μην είναι στο ίδιο σημείο.

Οι διαστάσεις από το σπιτάκι μας είναι: 
-Για μπροστινό και πίσω μέρος σχεδιάσαμε στην αρχή ένα τετράγωνο 9×9 εκατοστά και από πάνω του κάνα με ένα τρίγωνο, με ύψος 5 εκατοστά για να ακουμπήσει η σκεπή.
-Στο μπροστινή πλευρά κόψαμε την πόρτα και λίγο πιο πάνω ένα στρόγγυλο παράθυρο
-Στην πίσω πλευρά επειδή θέλαμε να βάλουμε λαμπάκια αφήσαμε ένα μεγάλο κενό σε σχήμα καμάρας.
-Τα κομμάτια που θα μπουν στα πλάγια έχουν μήκος 18 εκατοστά και ύψος 9 εκατοστά.
-Σε κάθε πλαϊνό κομμάτι σχεδιάσαμε και 2 παράθυρα 
Για την σκεπή θα χρειαστούμε 2 κομμάτια με μήκος 18 εκατοστά και ύψος 7.
-Βάζουμε τα κομμάτια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
-Όταν τα μπισκότα κρυώσουν με την βοήθεια ενός μαχαιριού διορθώνουμε τυχόν ατέλειες.

πηγη:foodaholics.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου