Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Βασιλόπιτα


Bασιλόπιτα ονομάζεται η πίτα που παρασκευάζεται σε ορισμένες χώρες από τους χριστιανούς παραμονές της Πρωτοχρονιάς και κόβεται (μοιράζεται) λίγο αφότου αλλάξει ο χρόνος.
Συνδέεται με την εορτή του Αγίου Βασιλείου, από τον οποίο πήρε το όνομά της.

Φρουτένια Βασιλόπιτα


Φρουτένια Βασιλόπιτα που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της!Μια ακόμα φανταστική συνταγή του Βασίλη Καλλίδη. 

Βασιλόπιτα γεμιστή με αμύγδαλα και σοκολάτα


Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι πολύ παλαιό, προέρχεται από εκείνο το τελούμενο στην αρχαία ελληνική εορτή των «Κρονίων» (και αργότερα των ρωμαϊκών «Σατουρναλίων») που παρέλαβαν οι Φράγκοι.

Βασιλόπιτα κέικ με γκανάζ σοκολάτας


Το πιο μεγάλο έθιμο που δεν λείπει από κανένα σπίτι για την Πρωτοχρονιά είναι η κοπή της βασιλόπιτας. Κάποιοι προτιμούν να την αγοράζουν έτοιμη, αλλά σαν την σπιτική σίγουρα δεν υπάρχει. Μπορείς να την φτιάξεις σαν τσουρέκι ή να κάνεις κάτι ακόμη πιο εύκολο και νόστιμο που είναι η  βασιλόπιτα κέικ.

Red velvet cake 


Red velvet ένα εντυπωσιακό cake με μια εξαιρετικά βελούδινη υφή και κατακόκκινο εορταστικό χρώμα που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί…
Δείτε:Red velvet cake 

Καραμελένια γεμιστή βασιλόπιτα 


 Δεν υπάρχουν κανόνες για το είδος της βασιλόπιτας που θα φτιάξουμε. Κάθε οικογένεια, ανάλογα με την παράδοσή της, τον τόπο καταγωγής ή απλώς τις προτιμήσεις των μελών της, φτιάχνει την αγαπημένη της συνταγή!
Δείτε:Καραμελένια γεμιστή βασιλόπιτα

Μικρασιάτικη βασιλόπιτα


Όταν ακούμε βασιλόπιτα, το μυαλό μας πηγαίνει σχεδόν αποκλειστικά στη γλυκιά εκδοχή της, αυτήν όμως την έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία.

Βασιλόπιτα με Cointreau 


Η Βασιλόπιτα κατά το ελληνικό έθιμο κόβεται σε οικογενειακή συγκέντρωση αμέσως με τον ερχομό του νέου έτους κυρίως μετά από φαγοπότι όπου και ακολουθεί χαρτοπαιξία «για το καλό του καινούργιου χρόνου». 
Έτσι στις 12.00 ακριβώς τα μεσάνυχτα με την αλλαγή του έτους σβήνουν τα φώτα και μετά ένα λεπτό ξανανάβουν ευχόμενοι και αντευχόμενοι όλοι «χρόνια πολλά» και «ευτυχισμένο το νέο έτος».


Βασιλόπιτα του αρχάριου με πορτοκάλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς


Φέτος,μπορείτε να δοκιμάσετε μια φρουτένια βασιλόπιτα με κομμάτια από αποξηραμένα φρούτα και αρώματα από ξηρούς καρπούς! Ανακαλύψτε αυτή την συνταγή που είναι πραγματικά πολύ εύκολη! Έχει μόνο λίγα εύκολα βήματα και το μίξερ κάνει όλη τη δουλειά για εσας!


Λευκό γλάσο για την βασιλόπιτα σας


Εύκολο λευκό γλάσο με άχνη ζάχαρη που γίνεται σε 2'. Τέλεια διακόσμηση για τη βασιλόπιτά σας!

























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου