Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Σπιτικό junk food για μικρά και μεγάλα παιδιά

  No comments    
categories: 

Υπάρχουν κάποιες γεύσεις που ενώνουν όλα τα παιδιά -αν και κανένας μεγάλος δεν λέει όχι-και είναι μια σίγουρη λύση για τις μαμάδες! Γιατί δεν υπάρχει παιδί μικρό ή μεγάλο που θα αρνηθεί την πρόταση για πίτσα,cheeseburger,τηγανητές πατάτες,κοτόπουλο πανέ!!!

Το έτοιμο φαγητό είναι πλουσιότερο σε θερμίδες και λίπος με αμφίβολη συνήθως ποιότητα από το αντίστοιχο σπιτικό.
Ο βασικός λόγος της μεγάλης αύξησης στη χώρα μας των μεταβολικών νοσημάτων (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση και καρδιαγγειακά) τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, και κυρίως των νέων, που συχνά καταφεύγουν στα fast food και στο έτοιμο φαγητό, το οποίο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος, αλάτι και θερμίδες.
Το junk food δεν είναι καθόλου βλαβερό όταν όμως γίνεται στο σπίτι και συγχρόνως αρέσει στο παιδί. Επί πλέον, όσο καλά υλικά και να επιλέξουμε, πάλι θα βγει πιο οικονομικό από το έτοιμο...
Γιατί να μην δοκιμάσετε να φτιάξετε στο σπίτι το δικό σας junk food κάνοντας το εξίσου νόστιμο παρέα με τα παιδιά σας!!!!!

Μπέργκερς με ψητό χαλούμι και ντοματίνια


Μπέργκερ είναι μια ολόκληρη κατηγορία πρόχειρου φαγητού Αμερικανικής προέλευσης.
Τα μπέργκερ είναι σάντουιτς με μοσχαρίσιο μπιφτέκι που φτιάχνονται στο χαρακτηριστικό στρογγυλό μαλακό ψωμάκι.
Συνοδεύονται από διάφορες σως, ενώ περιέχουν και ένα σωρό υλικά ανάλογα με τη συνταγή.
Ορισμένα ενδεικτικά είναι τυρί, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, πίκλες κλπ. 

Τηγανητές πατάτες 


Οι τηγανητές πατάτες (French fries) είναι φαγητό και συγκεκριμένα πατάτα κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια και τηγανισμένη σε καυτό λάδι. Η ονομασία οφείλεται στον τρόπο παρασκευής. Ανά τον κόσμο είναι γνωστές ως french fries, chips, finger chips, fries, ή French-fried potatoes. 

Πώς να φτιάξετε τις πιο τέλειες τηγανιτές πατάτες! 


Πώς θα φτιάξετε τις καλύτερες τηγανητές πατάτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ, πιο νόστιμες και από αυτές του αγαπημένου σας μπεργκεράδικου.

Πίτσα special των παιδιών


Η πίτσα είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη, και μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδική. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδική έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω. Η καναδική υπάρχει κατά κανόνα σε τρία μεγέθη: ατομική, οικογενειακή (ή μεσαία) και γίγας.

Πίτσα:Τα μυστικά για την τέλεια ζύμη


Σπιτική πίτσα εδώ και τώρα: Ακολουθώντας τις συμβουλές θα πετύχουμε το τέλειο ζυμάρι.

Κοτόπουλο πανέ με δημητριακά

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοτόπουλο πανέ με δημητριακά

 Το πανάρισμα αποτελεί μια εύκολη διαδικασία, που δίνει νοστιμιά ακόμη και στην πιο αδιάφορη πρώτη ύλη. Είναι ιδανικό για πάσης φύσεως φιλέτα. Σύμφωνα με την κλασική συνταγή βουτάτε το κρέας,το ψάρι ή το κοτόπουλο στο αλεύρι, έπειτα σε χτυπημένο αυγό και τέλος σε τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα). Αν όμως θέλετε να ξεφύγετε από την πεπατημένη, υπάρχει τρόπος. Αντικαταστήστε ένα ή περισσότερα από τα βασικά υλικά με άλλα, πιο πρωτότυπα και εξίσου -αν όχι περισσότερο- νόστιμα. 

Πατατοκροκέτες τραγανές



Χρυσές,τραγανές πατατοκροκέτες ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε κρέας κοκκινιστό ή ακόμα και με ψάρι, φτιαχνόταν με πολλές και διάφορες συνταγές, με βάση τη μπεσαμέλ ή τον απλό πουρέ της πατάτας. 

Πεϊνιρλί με κασέρι, πιπεριά και αυγό


Το πεϊνιρλί(γιαγλία) ως γνωστό είναι ποντιακό παραδοσιακό φαγητό. 
Τα γιαγλία ήταν πίτες σε σχήμα βάρκας. Τις γέμιζαν με τυρί, κιμά, κ.λ.π. Ανάλογα με τη γέμιση, έπαιρναν και την ονομασία τους. Με τυρί τα έλεγαν «πεϊνιρλία» (πενίρ= τυρί). Με αυγά «γιουμουρταλούγια» (γιουμουρτά= αυγά), με κιμά «κουϊμαλούγια» (κουϊμά= κιμάς). Τα πεϊνιρλί ήταν γνωστά σ’ όλη την Ανατολή και τα έφεραν οι Πρόσφυγες στην Ελλάδα το 1920.
Υπάρχουν πολλές ακόμα παραλλαγές του πεϊνιρλί.
Ο,τιδήποτε μπορεί να συνδυαστεί για γέμιση του πεϊνιρλί. 




















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου