Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Mug Cake μήλο-κανέλα



Τα mug cakes είναι κέικ που αναμειγνύονται σε μια κούπα και ψήνονται στο φούρνο μικροκυμάτων.Είναι ιδανικά για όταν θέλετε μια μερίδα ή όταν δεν χρειάζεστε ένα ολόκληρο κέικ. 
Αυτό το κέικ μήλου-κανέλας είναι το προσωπικό σας κέικ.  Ένα επιδόρπιο που φτιάχτηκε μόνο για εσάς,είναι υπέροχο,νόστιμο και τρώγεται ζεστό.
Υλικά
 3 κ.σ.αλεύρι 
 4 κ.σ. ζάχαρη 
 1/2 κ.γ. μπέκιν 
1/4 κ.γ. αλάτι 
1/2 κ.γ. κανέλα 
1/2 φλιτζάνι γάλα 
1 κ. σ. sour cream(ξινή κρέμα)
 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο 
1 μικρό μήλο το μισό τριμμένο, 
και το μισό σε μικρούς κύβους
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κούπα για ασφαλή χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατέψτε το αλεύρι,τη ζάχαρη,το μπέκιν,το αλάτι, την κανέλα.
Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα, την ξινή κρέμα και το βούτυρο τα αναμιγνύετε  με ένα κουτάλι, κατόπιν τα αναμιγνύετε με τα στερεά. 
Προσθέστε το τριμμένο μήλο και τους κύβους του μήλου.
Ανακατεύετε το μείγμα με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί.  
Ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά.
Δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα στη μέση του κέικ αν βγει καθαρή, τότε το κέικ είναι έτοιμο,ειδάλλως συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 δευτερόλεπτα.   
Αν θέλετε σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί. 
Πως θα φτιάξετε sour cream (ξινή κρέμα)

Ανακατέψτε 75γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό  1/2 λεμονιού. Μ' αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες. Αν θέλετε περισσότερη ποσότητα διπλασιάστε τα υλικά.
Χρησιμοποιήστε την ξινή κρέμα ως υλικό παρασκευής ή ως συνοδευτικό τόσο σε γλυκές συνταγές, κέικ και τσιζκέικ, φρουτοσαλάτες, τάρτες και μπισκότα, όσο και σε αλμυρές συνταγές, σε ντιπ ή σε σάλτσες και ντρέσινγκ για σαλάτες λαχανικών, ψητές πατάτες, πανέ και τηγανητά κ.λπ.

πηγη:cheaprecipeblog.com/newpost.gr







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου