Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Τα πασχαλινά μπισκότα της βασίλισσας Ελισάβετ



Φέτος αν θέλετε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο σας έχουμε την απόλυτη συνταγή. Αν θέλετε να νιώσετε λοιπόν, σαν βασίλισσα, φτιάξε πασχαλινά μπισκότα με μπαχαρικά.
Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram την πεντανόστιμη συνταγή των royal pastry chef.

Υλικά

Για τη βάση του μπισκότου
350 γρ. απλό αλεύρι

5 γρ. μαγειρική σόδα
10 γρ. τζίντζερ
5 γρ. κανέλα
125 γρ. ανάλατο βούτυρο
175 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
60 γρ. σιρόπι αγαυης

Για το γλάσο
2 ασπράδια αυγού
600 γρ. ζάχαρη άχνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας

Εκτέλεση

Για το μπισκότο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγερική σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχει υφή σαν ψίχουλο
Προσθέτουμε τη ζάχαρη
Μόλις ενωθούν όλα, προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι
Χτυπάμε μαζί μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη
Ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 5mm
Χρησιμοποιούμε πασχαλινά σχέδια για να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά
Ψήνουμε μέχρι τα μπισκότα να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς

Για το γλάσο
Προσθέτουμε το ασπράδι στα 600 γρ. άχνης ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα
Με κορνέ, καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα
Διακοσμούμε και απολαμβάνουμε!

Καλό Πάσχα!



πηγη:bovary.gr







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου