Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ανεμιστήρας,πως να τον επιλέξω και πως να τον καθαρίζω

Όποιο κι αν είναι το μέρος που περνάτε το μεγαλύτερο διάστημα της μέρας σας τους καλοκαιρινούς μήνες, πρέπει να είναι δροσερό και σε φυσιολογικές θερμοκρασίες. Για να το καταφέρετε αυτό, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε τον κατάλληλο ανεμιστήρα, που θα κάνει ευχάριστη τη διαμονή σας στον χώρο αυτό αποφεύγοντας έτσι τη χρήση κλιματιστικού.

Η τεχνολογία έχει επηρεάσει και τους ανεμιστήρες, με τον σχεδιασμό και την απόδοση τους να έχει εξελιχθεί τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια. Πλέον όχι μόνο μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη πηγή δροσιάς τις θερμές καλοκαιρινές μέρες, αλλά αποτελούν και εξαίσια διακοσμητικά αντικείμενα.

Επιπλέον κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας υλικά, όπου τις περισσότερες φορές είναι επίσης και φιλικά προς το περιβάλλον. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ανεμιστήρων: οροφής, επιτραπέζιοι, δαπέδου… Κάθε δωμάτιο, κάθε χώρος ή κάθε σπίτι απαιτεί συγκεκριμένο τύπο ανεμιστήρα.


Επιλέξτε έναν ανεμιστήρα που να ταιριάζει στο στυλ του δωματίου σας

Στο σαλόνι 
Επιλέξτε για το σαλόνι σας έναν ανεμιστήρα οροφής. Οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να ρίξουν τη θερμοκρασία του σαλονιού κατά 3 βαθμούς, ενώ καίνε πολύ λιγότερο ρεύμα από τα κλιματιστικά. Είναι μια αποτελεσματική και οικονομική λύση, καθώς μπορεί να καταναλώσει ενέργεια αξίας 8-10 €, έπειτα από λειτουργία 12 ωρών.
Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την εγκατάσταση τους, καθώς ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους και το βάρος τους αυτή μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά πολύ δύσκολη. 


Η σοφότερη επιλογή θα ήταν να πάρετε κάποιον επαγγελματία για την εγκατάσταση τους ή κάποιον που να έχει μία σχετική εμπειρία.
Στο εμπόριο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από καλαίσθητους και μοντέρνους ανεμιστήρες που θα ταιριάζουν με την διακόσμηση του σαλονιού σας.
Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους θα βρείτε αμέτρητες επιλογές. Εκτός από τους κλασσικούς με σχοινί/κορδόνι για έναρξη ή ρύθμιση της ταχύτητας, υπάρχουν πλέον αυτοί με τηλεχειριστήριο για εύκολη προσαρμογή της έντασης ή της λειτουργίας.

Στο υπνοδωμάτιο
Επιλέξτε για το υπνοδωμάτιό σας επιδαπέδιους ανεμιστήρες. Το κύριο πλεονέκτημα τους, εκτός από το δροσερό αέρα φυσικά, είναι ότι μπορούν να διακοσμήσουν το χώρο, προσφέροντας μία επιπλέον στιλιστική πινελιά. 

Συγκεκριμένα το μέταλλο είναι ένα υλικό που πλέον χρησιμοποιείται αρκετά στην εσωτερική διακόσμηση με τους ανεμιστήρες αυτού του είδους να κλέβουν τις προτιμήσεις.
Ένας χαμηλός επιδαπέδιος ανεμιστήρας θα καθοδηγεί τον ζεστό αέρα προς τα πάνω, επιτρέποντάς σας να έχετε έναν ευχάριστο και ξεκούραστο ύπνο. Επιπλέον, ο δροσερός αέρας θα διαχέεται στο υπνοδωμάτιο χωρίς να σας «χτυπάει» κατευθείαν στο σώμα και να κινδυνεύετε να πάθετε ψύξη την ώρα που κοιμάστε.


Στο γραφείο και το παιδικό δωμάτιο
Προτιμήστε έναν επιτραπέζιο ανεμιστήρα χωρίς πτερύγιο.Εξασφαλίστε ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον ειδικά στο παιδικό δωμάτιο χωρίς να νιώθετε φόβο ότι μπορεί να υπάρξει περίπτωση τραυματισμού.
Αν στο γραφείο σας αν ο χώρος σας έχει ελαφρώς ρετρό ή πολύ μοντέρνο στιλ, ένας κλασικός μεταλλικός επιτραπέζιος ανεμιστήρας θα είναι μια ιδανική προσθήκη σε αυτόν. 


Σημαντικό πλεονέκτημα η ευκολία μετακίνησης και η καλύτερη διαχείριση του χώρου. 
Αν περνάτε πολλές ώρες στο γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή, χρησιμοποιήστε έναν επιτραπέζιο ανεμιστήρα usb. Ο επιτραπέζιος ανεμιστήρας usb συνδέεται με τον υπολογιστή και με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί και σας δροσίζει όση ώρα εργάζεστε.

Υπόλοιποι χώροι του σπιτιού 
Προτιμήστε τους ανεμιστήρες με υδρονέφωση για να εξασφαλίσετε μια δροσερή και καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Οι ανεμιστήρες με υδρονέφωση είναι αυτόνομοι και αθόρυβοι. Δροσίζουν τον χώρο σας οικονομικά και με υγιεινό τρόπο, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για οικιακή χρήση. 
Μάλιστα, το ποσοστό υγρασίας που δημιουργούν στο ξηρό οικιακό περιβάλλον εξασφαλίζει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα χωρίς να καταστρέφει τα έπιπλα και βοηθά τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Ιδανικός και για εξωτερικούς χώρους.

Προσοχή στη φτερωτή
Οι φτερωτές των ανεμιστήρων δεν λαμβάνονται συχνά υπόψη κατά την αγορά, το οποίο είναι συχνό και σημαντικό λάθος. Στους ανεμιστήρες οροφής θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί με το μέγεθος τις φτερωτής τους. Το μέγεθος το οποίο θα επιλέξετε δεν θα πρέπει να συμβαδίζει αποκλειστικά με την έκταση του χώρου όπου θέλετε να δροσίσετε. Θα πρέπει επίσης να έχετε στο μυαλό ότι για μεγαλύτερη ασφάλεια οι φτερωτές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 50cm απόσταση από οποιοδήποτε αντικείμενο και τουλάχιστον 2m απόσταση από το έδαφος.

Οι πιο κοινές διαστάσεις που προσαρμόζονται εύκολα στο χώρο είναι των 120cm και 140cm. Να έχετε επίσης στο μυαλό σας ότι για ένα δωμάτιο μεγαλύτερο των 15τ.μ. θα χρειαστείτε έναν ανεμιστήρα με διάμετρο τουλάχιστον 106cm.
Τέλος για όλους τους ανεμιστήρες ισχύει ότι όσες περισσότερες φτερωτές τόσο μεγαλύτερη και η δροσιά στο χώρο μας.

Πώς να Καθαρίσετε ένα Ανεμιστήρα
Για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και να καίει λιγότερο ρεύμα ο ανεμιστήραςν σας θα πρέπει να είναι πεντακάθαρος.
Καθαρίστε τον εύκολα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

-Βγάλτε τον ανεμιστήρα από την πρίζα
-Στρώστε μια πετσέτα κάτω από τον ανεμιστήρα για να μην λερώσετε με σκόνη και βρομιές άλλα έπιπλα και επιφάνειες.
-Ανοίξτε τον ανεμιστήρα Βγάλτε το μπροστινό μέρος του ανεμιστήρα για να μπορέσετε να τον καθαρίσετε πιο αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας για να απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος σκόνης. Η ηλεκτρική σας σκούπα ή ένα μικρό σκουπάκι μπορούν, επίσης, να χρησιμεύσουν πολύ στο συγκεκριμένο βήμα.
-Φτιάξτε δικό σας απορρυπαντικό Ανακατέψτε σε ένα μπουκαλάκι σπρέι 2 φλ. ζεστό νερό, 1/2 κ.γ. υγρό πιάτων, 1/4 φλ. ξίδι. Ψεκάστε με το σπρέι σας τις λεπίδες του ανεμιστήρα και καθαρίστε με ένα πανάκι. 


-Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να ξεσκονίσετε καλά την περιοχή ανάμεσα στον κινητήρα του ανεμιστήρα και στις λεπίδες (η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του ανεμιστήρα).
-Καθαρίστε τις λεπτομέρειες Αφαιρέστε τις λεπίδες και καθαρίστε με μια μπατονέτα όλες τις περιοχές που δεν καθαρίστηκαν με το πινέλο. Αφήστε όλα τα εξαρτήματα να στεγνώσουν φυσικά πριν τα τοποθετήσετε και πάλι στη θέση τους.
-Αν μπορείτε να ξεβιδώσετε (χωρίς να χαλάσετε) όλα τα εξαρτήματα του ανεμιστήρα και τις δύο σχάρες (την μπροστινή και την πίσω) τότε μπορείτε να τα πλύνετε όλα μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Προσέξτε μόνο να στεγνώσουν όλα τα εξαρτήματα καλά πριν τα επανατοποθετήσετε στη βάση του ανεμιστήρα και στην πρίζα.


Οι ανεμιστήρες οροφής μαζεύουν αρκετή σκόνη, το χειρότερο όμως είναι ότι δεν είναι εύκολο να καθαριστούν! Με αποτέλεσμα όποτε το προσπαθούμε να γεμίζουμε το δωμάτιο με σκόνη, που πέφτει κάτω.

Ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος που θα μας κάνει την ζωή εύκολη είναι να τοποθετήσουμε στους έλικες μια παλιά μαξιλαροθήκη και προσεκτικά να καθαρίσουμε το πάνω μέρος του έλικα. Η μαξιλαροθήκη βοηθάει ώστε να μην πέφτουν κάτω οι σκόνες, αλλά μέσα στο εσωτερικό της.
Καλό είναι όταν την τοποθετούμε να είμαστε προσεκτικοί. Τα φώτα, εάν έχει ο ανεμιστήρας, να είναι κλειστά και να έχουμε κάποιον να μας βοηθάει.



πηγη:smartmarket.store/spirossoulis.com/tipsbox.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου