Ο συνδυασμός του ρυζιού με λαχανικά κάθε είδους δίνει μερικά από τα πιο γνωστά καθημερινά πιάτα.
Υλικά
(Μερίδες 4)
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. ρύζι καστανό
2½ φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρύζι καρολίνα ή νυχάκι ή ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση
Για το μελιτζανοπίλαφο, πρώτα πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ. Τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά για το μελιτζανοπίλαφο με τα χέρια να στραγγίσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄-6΄.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10΄, μέχρι το καστανό ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.
Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄.
Για το μελιτζανοπίλαφο, πρώτα πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ. Τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά για το μελιτζανοπίλαφο με τα χέρια να στραγγίσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄-6΄.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10΄, μέχρι το καστανό ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.
Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄.
Τρόποι σερβιρίσματος
-Για νηστεία το σερβίρουμε σκέτο.
-Με γιαούρτι ή με λίγη τριμμένη γραβιέρα.
πηγη:argiro.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου