Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Φθινοπωρινή τηγανιά κοτόπουλου

  No comments    
categories: 

Δροσερή, πρωτότυπη , ανάλαφρη με τρυφερές μπουκιές κοτόπουλου και μια ανάλαφρη σαλτσούλα που δημιουργείται από τα τραγανά σταφύλια, την μουστάρδα και το λευκό κρασί. Υπέροχος συνδυασμός με ασύγκριτη γεύση και άρωμα! Μια δοκιμή της ίδιας συνταγής με χοιρινή σπάλα ή ψαρονέφρι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή που πρέπει να δοκιμάσετε!
Υλικά
(για 4 άτομα)

2 στήθη κοτόπουλο ή μπούτια ξεκοκαλισμένα χωρίς δέρμα
1/2 κιλό σταφύλια σουλτανί λευκό, χωρίς κουκούτσια
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1 κ.γ. δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι πράσινο, χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Το πλένετε το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το βάζετε στην άκρη.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και προσθέτετε το κοτόπουλο. 
Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει και σβήνετε με το κρασί μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 1 κ. σ μουστάρδα με μέλι.

Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί και σιγοβράζετε για 8-10 λεπτά.
Ρίχνετε τα σταφύλια ανακατεύετε και βάζετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 4-5 κ.σ. χλιαρό νερό. 
Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 ακόμα λεπτά και το σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την σάλτσα του και πασπαλισμένο με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

πηγη:meatandgrillstories.com/Μυρσίνη Λαμπράκη








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου