Υλικά
(Μερίδες:4-6)
3 μεγάλα μήλα κόκκινα ή ξινά (κατά προτίμηση βιολογικά),
καλά πλυμένα, με τη φλούδα τους, σε λεπτές φέτες
4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου,
κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κουτ. σούπας σταφίδες,
κατά προτίμηση ξανθές
5 καρύδια, καθαρισμένα
και χοντροσπασμένα
3 κλωνάρια σέλινο (χωρίς τα φύλλα), σε λεπτές ροδέλες
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
20 ml ξίδι από λευκό κρασί
70 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές και να γίνει.
Αλατοπιπερώνουμε,αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει χλιαρό.
Σε ένα βαθύ μπολ ή μια πιατέλα ανακατεύουμε τα μήλα με τις σταφίδες, τα καρύδια, το σέλινο, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το ξίδι.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το λάδι στο οποίο το μαγειρέψαμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.
πηγη:gastronomos.gr
Αλατοπιπερώνουμε,αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει χλιαρό.
Σε ένα βαθύ μπολ ή μια πιατέλα ανακατεύουμε τα μήλα με τις σταφίδες, τα καρύδια, το σέλινο, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το ξίδι.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το λάδι στο οποίο το μαγειρέψαμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.
πηγη:gastronomos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου