Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Μελομακάρονα




Αυτή είναι η συνταγή από τα αγαπημένα μελομακάρονα της Αργυρώς!
Δοκιμάστε την!
Υλικά 

240 γρ. σπορέλαιο
240 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. κονιάκ
160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα μαγειρική

200 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κ.γ. κανέλα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
900 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
2 κ.γ. Mπέικιν Πάουντερ


Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη

400 γρ. νερό

400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
½ λεμόνι (ακέρωτο)αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ.
Βάζουμε το λάδι, το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να το πάρει το μείγμα.
Δεν παιδεύουμε το μείγμα πολύ.
Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή. 
Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μικρά μελομακάρονα. 
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.
Ελαφρά κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC αέρα, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά. 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

Για το σιρόπι 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3'. Ξαφρίζουμε τον αφρό. Αφήνουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία στο 1 και μελώνουμε τα μελομακάρονα. 
Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά. 
Πασπαλίζουμε με φιστίκι ή καρύδι.


Πηγή:argiro.gr






Related Posts:

  • Γκρανόλα (granola) σπιτική Τι είναι η γκρανόλα (granola)Είναι θρεπτικό πρωινό ή σνακ με βάση την βρώμη. Μαζί με τη βρώμη, αναμειγνύονται διάφοροι ξηροί καρποί, ρύζι, αποξ… Read More
  • Αναψυκτικά από σπίτι Τι είναι το αναψυκτικό; Ένα δροσερό οικονομικό ρόφημα που σερβίρεται τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού όταν απαιτούνται δροσερά αναψυκτικά,με φρουτ… Read More
  • Οι τύποι της σοκολάτας Οι 5 τύποι σοκολάτας που μπορούμε να βρούμε στην αγορά είναι οι εξής: Η πικρή σοκολάτα, όσο ανεβαίνει η περιεκτικότητα......σε κακάο τόσο ανεβ… Read More
  • Τρουφάκια εναλλακτικά Τα τρουφάκια είναι ένα είδος πολύ διάσημου και χαρακτηριστικού γλυκίσματος,πρόκειται για σοκολατάκια σε σχήμα σφαιρικό, δηλαδή σαν μπαλάκια.Λέγ… Read More
  • Κέικ σοκολάτας με βύσσινα Αν σας αρέσουν τα βύσσινα, αυτό θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας κέικ!Γλυκό όσο πρέπει, με πλούσια, σοκολατένια γεύση και με μια ελαφριά ξινούτσικ… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου