Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Μακαρονοσαλάτα με χταποδάκι


Χταπόδι
Είναι το θαλασσινό με τη λιγότερη χοληστερίνη.
Τα «συν»: Είναι πλούσια πηγή ζωικής πρωτεΐνης, ω-3 λιπαρών οξέων, βιταμινών του συμπλέγματος Β, αλλά και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, με κυριότερα το χαλκό, τον ψευδάργυρο και το σίδηρο.
Θερμιδική αξία: 100 γρ. βρασμένο χταπόδι μάς παρέχουν 208 θερμίδες. (vita.gr)


Υλικά

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
200-300 γρ. χταπόδι βρασμένο για σαλάτα

1 ματσάκι γλιστρίδα
1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1-2 πιπεριές πράσινες ή χρωματιστές
1 ματσάκι μαϊντανό
2-3 αγγουράκια τουρσί ή φρέσκο
1 φλ. ελαιόλαδο
⅓ φλ. ξίδι
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζετε το ζυμαρικό σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει αλ’ντέντε. Το στραγγίζετε και το κρυώνετε. Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβετε και όλα τα άλλα υλικά σας και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Τέλος προσθέτετε τις τρυφερές φούντες της γλιστρίδας, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Διατηρήστε στο ψυγείο.

ΣΗΜ.: Μπορείτε αφού κόψετε το χταπόδι να το βάλετε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο και το ξίδι μέχρι να βράσετε τα ζυμαρικά και να κόψετε τα υλικά σας. Έτσι θα είναι πιο νόστιμο.

πηγη:gastrotourismos.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου