Ο “χαλβάς του μπακάλη” έφτασε στην Ελλάδα από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, που έφεραν μαζί τους τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Μάλιστα, κάποιες οικογένειες ακόμα και σήμερα τον φτιάχνουν με την ίδια συνταγή, όπως τότε. Το πρόχειρο αυτό γλυκό κουβαλά, λοιπόν, ιστορία και πολλή μαεστρία στην παρασκευή του. Η δε γεύση του είναι πλούσια και ενδιαφέρουσα, με το προτέρημα να σβήνει απευθείας την έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό με το παραπάνω!
Τη Σαρακοστή έχει την τιμητική του. Ωστόσο, ο σουσαμένιος χαλβάς είναι ένα γλύκισμα επίκαιρο όλον το χρόνο, γι αυτό αξίζει να ξέρουμε την ιστορία του αλλά και διαφορετικούς τρόπους να τον απολαύσουμε.
Δείτε εδώ πως παρασκευάζετε Ο σουσαμένιος χαλβάς ή χαλβάς του μπακάλη
Το παραδοσιακό αυτό νηστίσιμο γλύκισμα, Είναι δημοφιλής και στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή και στη β. Αφρική. Τρώγεται με ψωμί στο κολατσιό και ως επιδόρπιο, είτε ως έχει, είτε με λεμόνι και κανέλα. Στον χαλβά μπορούν να προστεθούν ξηροί καρποί ή κακάο.Ας δούμε τις πιο κάτω προτάσεις για να απολαύσουμε τον χαλβά μας ως επιδόρπιο με διαφορετικούς τρόπους
Νόστιμα κολατσιό με χαλβά
- Σάντουιτς μέσα σε σουσαμένιο ψωμάκι, αλειμμένο με λίγη μαρμελάδα.
- Σάντουιτς μέσα σε τσουρέκι, κρουασάν ή μπριός, αλειμμένο με πραλίνα φουντουκιού.
- Ζεσταμένο κι ελαφρά λιωμένο πάνω σε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί ή σε ένα κράκερ, με μερικές σταγόνες λεμονιού.
- Κορμός σοκολάτας με χαλβά και ταχίνι
πηγη:olivemagazine.gr//sofissecrets1.blogspot.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου