Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο Σπίτι με ή Χωρίς Δέντρο!


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι επιλογές που έχετε είναι πολλές. Είτε θέλετε να ξοδέψετε κάποια χρήματα είτε το budget σας είναι πολύ χαμηλό, εμείς σας έχουμε ιδέες για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια.
Το δέντρο Καταρχάς, αν αποφασίσετε να στολίσετε κλασικό δέντρο επιλέξτε ένα πλαστικό ή έναν έλατο σε γλάστρα που μετά μπορείτε να την βάλετε στο μπαλκόνι σας και να την κρατήσετε μέχρι την επόμενη χρονιά που θα την στολίσετε και πάλι.

Στα ψεύτικα δέντρα αφιερώστε χρόνο να ανοίξετε με προσοχή τα κλαδιά τους για να μην φαίνονται φτωχά. Εάν το δέντρο σας δεν έχει τόσο πλούσια κλαδιά και φαίνεται η πλαστική βάση του, εμπλουτίστε το και κυρίως στον κορμό με μια πράσινη γιρλάντα στην ίδια απόχρωση. Θα ξεγελάει όποιον το βλέπει και θα φαίνεται πολύ πιο όμορφο.

Εάν το σπίτι σας είναι μικρό ή δεν υπάρχει αρκετός κενός χώρος για να χωρέσει το δέντρο, υπάρχουν στην αγορά δέντρα στενά πολύ μικρότερης διαμέτρου ή μισά δέντρα που μπορείτε να τα βάλετε σε κάποια γωνία του σπιτιού.

Πρώτα βάζετε τα λαμπάκια ξεκινώντας από χαμηλά προς τα επάνω και μετά βάζετε τα στολίδια σας τοποθετώντας τα μεγαλύτερα κάτω και τα πιο μικρά πιο ψηλά. Με μια κούτα μπορείτε να κρύψετε τη βάση του δέντρου. Ντύστε την με ένα ωραίο περιτύλιγμα ή ρίξτε ένα ύφασμα χρωματιστό ή από λινάτσα.

Εναλλακτικά δέντρα
Εάν βαρεθήκατε να στολίζετε το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο ή αν απλά θέλετε μια πιο οικονομική λύση, σας έχουμε εναλλακτικούς τρόπους για πολύ μοντέρνα χριστουγεννιάτικα δέντρα.
Βρείτε ένα σχέδιο που σας αρέσει και εκτυπώστε το σε πράσινο ή κόκκινο αυτοκόλλητο. 
Κολλήστε το στον τοίχο και όλοι θα εντυπωσιαστούν από το δέντρο που δεν πιάνει και καθόλου χώρου πράγμα που το κάνει ιδανικό για μικρά διαμερίσματα.

thehomeissue_dentro03
Μια άλλη ιδέα είναι να πάρετε έναν καμβά και με απλές πινελιές δημιουργήστε το δικό σας δέντρο σε ότι διάσταση εσείς επιθυμείτε. Τοποθετείστε διάφανα γαντζάκια και στολίστε με μπάλες. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μετατρέπεται σε έργο τέχνης στο σαλόνι σας.

thehomeissue_dentro05thehomeissue_dentro04
Αν δεν έχετε μαυροπίνακα μπορείτε να ζωγραφίσετε με μια κιμωλία στον τοίχο. Εάν ο τοίχος σας είναι ανοιχτόχρωμος μπορείτε απλά να τον καθαρίσετε με ένα σφουγγάρι μετά το τέλος των εορτών και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Βάλτε διάφανα γαντζάκια τα οποία κολλάνε και ξεκολλάνε χωρίς να αφήσουν λεκέδες και στολίστε κανονικά το δέντρο σας.

thehomeissue_dentro06
Μια σκάλα από παιδικό διώροφο κρεβάτι ή μια παλιά σκάλα στον κήπο μπορεί να γίνει το κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο του σαλονιού και να αντικαταστήσει το δέντρο. Στολίστε την με γιρλάντες και κρεμάστε μπάλες ίδιου μεγέθους για ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα. Βάλτε και φωτάκια και το ιδιαίτερο «δέντρο» σας είναι έτοιμο.
thehomeissue_dentro07
Εξώπορτα
Η πόρτα του σπιτιού σας προδιαθέτει τον επισκέπτη ή ακόμα και εσάς μετά από μια κουραστική μέρα. Μην ξεχνάτε να την στολίζετε. Βάλτε με ένα διάφανο γαντζάκι ένα στεφάνι, ή κρεμάστε κουκουνάρια από χρωματιστές κορδέλες και δημιουργήστε ένα όμορφο μπουκέτο.
thehomeissue_dentro09
Σαλόνι
Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά στο σαλόνι σας αν δεν θέλετε να ξοδευτείτε. Μπορείτε απλά να πάρετε κόκκινη κορδέλα και να δέσετε δημιουργώντας έναν όμορφο φιόγκο όλα τα μονόχρωμα μαξιλάρια σας.
Μια επίσης πολύ όμορφη ιδέα είναι αν δεν έχετε τζάκι να κρεμάσετε από το κουρτινόξυλο τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες (μην ανησυχείτε! θα τις δει και εκεί ο Άγιος Βασίλης) και να βάλετε μέσα σε αυτές δώρα και κάρτες με ευχές.

thehomeissue_dentro11

Τραπεζαρία
Στην τραπεζαρία που θα κάνετε όλα τα επίσημα τραπέζια σας μπορείτε απλά να κρεμάσετε στην πλάτη κάθε καρέκλας ένα πράσινο στεφανάκι με ωραία λευκή κορδέλα ή να δημιουργήσετε τον δικό σας συνδυασμό κάνοντας έναν φιόγκο με κόκκινη κορδέλα και φτιάχνοντας μια σύνθεση από κουκουνάρι και κλαδί έλατου.

thehomeissue_dentro10
Μπορείτε επίσης εάν δεν έχετε τζάκι να κρεμάσετε στο κουρτινόξυλο τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες και να βάλετε μέσα τις κάρτες με τις ευχές που θα ανταλλάξετε.
thehomeissue_dentro12
Βιβλιοθήκη
Αν έχετε βιβλιοθήκη στο σαλόνι μπορείτε να αλλάξετε την διάταξη των βιβλίων για τις γιορτινές ημέρες και να τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα εικονικό δέντρο από βιβλία. Βάλτε στο τελευταίο ράφι ένα αστέρι και θα έχετε το πιο πολύχρωμο δέντρο στη βιβλιοθήκη σας.
thehomeissue_dentro13
Υπνοδωμάτιο
Στο τελείωμα του κρεβατιού μπορείτε να κρεμάσετε χριστουγεννιάτικες κάλτσες σε γήινες αποχρώσεις.
Ο στολισμός στο δωμάτιο θα πρέπει να είναι πιο ήπιος σε χρωματικούς συνδυασμούς για να μπορείτε να παραμένετε ήρεμοι και να μην σας δημιουργηθούν συναισθηματικές εντάσεις από τα πολλά στολίδια.

thehomeissue_dentro14
Βάλτε τα Χριστούγεννα στο Υπνοδωμάτιό σας
Μπορείτε,κρεμάσετε κατά μήκος του προσκέφαλου από το ταβάνι μπάλες ή νιφάδες χιονιού που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα μόνοι σας με χαρτί και ψαλίδι.
Πηγή:spirossoulis.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου