Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Γαλακτομπούρεκα μικρά αρωματισμένα με πορτοκάλι


Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού, που αποτελείται κυρίως από φύλλο και κρέμα. Υπάρχουν διάφορες συνταγές και τρόποι παρασκευής, καθώς και μεγέθη κομματιών. Η κρέμα μπορεί να έχει άρωμα λεμόνι,πορτοκάλι ή βανίλια, ενώ το σιρόπι παρασκευάζεται από ζάχαρη και νερό.

Υλικά 
(για 28-30 κομμάτια)
1 λίτρο γάλα
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
180 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
το ξύσμα ½ πορτοκαλιού
1 συσκευασία (450 γρ). φύλλο κρούστας για γλυκά
Για το σιρόπι:
300 γρ. ζάχαρη
½ λίτρο νερό
Η φλούδα και ο χυμός ½ πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής: χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε το κορν φλάουρ αραιωμένο με λίγο γάλα, το μισό σιμιγδάλι και το υπόλοιπο γάλα ζεσταμένο. 
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτε το υπόλοιπο σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. 
Στο τέλος ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.

Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 ορθογώνια κομμάτια. Τοποθετείτε δύο κομμάτια βουτυρωμένα το ένα πάνω στο άλλο και στη μία άκρη τους βάζετε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα. Τυλίγετε σε μικρό ρολό. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη κρέμα.
Ψήνετε τα γαλακτομπουρεκάκια στους 180° C 45΄μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι 5’-6’ και τα δένετε καλά. Όταν κρυώσουν τα ρολά τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
Πηγή:icookgreek.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου