Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Υποθυρεοειδισμός:Χρήσιμα tips για να ζείτε καλύτερα

  No comments    
categories: 
Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε εξαντλημένοι και υποτονικοί και μπορεί να σας δυσκολεύει να συγκεντρωθείτε, μεταξύ άλλων - ακόμη και όταν παίρνετε θυροξίνη (έναν τύπο θυρεοειδικής ορμονικής υποκατάστασης και η πιο κοινή θεραπεία για υποθυρεοειδισμό). Αλλά τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να ζείτε καλύτερα με τον υποθυρεοειδισμό σας;

Τι πρέπει να τρώτε


Ενώ δεν υπάρχει δίαιτα υποθυρεοειδισμού, θα πρέπει να εστιάσετε στα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τις άλιπες πρωτεΐνες και τα υγιή λίπη. Και για να διατηρήσετε σταθερή την ενεργειακή σας στάθμη, μπορείτε να τρώτε μικρά γεύματα όλη την ημέρα. Η αύξηση του βάρους είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού, οπότε η σωστή διατροφή μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Ορισμένα τρόφιμα (π.χ. τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες) και συμπληρώματα (π.χ. σίδηρο, ασβέστιο) μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο απορρόφησης της λεβοθυροξίνης, οπότε ενημερώστε το γιατρό σας σχετικά με αυτά τα τρόφιμα και συμπληρώματα.


Περπάτημα, άρση βαρών και γιόγκα

Γνωρίζετε ήδη πόσο καλή είναι η άσκηση για σας, αλλά ασκείστε αρκετά; Αν γυμνάζεστε, εναλλάσετε τις ασκήσεις; Η άσκηση μπορεί να αυξήσει την ενέργεια, να μειώσει το στρες και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος (όλα τα σημαντικά οφέλη, ειδικά εάν έχετε υποθυρεοειδισμό). Άθληση εναλλάσσοντας 3 τύπους ασκήσεων: αερόβια, ενίσχυσης και ευελιξίας. Μπορείτε να δοκιμάσετε το περπάτημα,την ελαφριά άρση βάρους καιτη γιόγκα. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης.

Από τον διαλογισμό στο μασάζ

Σας έχουν συμβουλεύσει να χαλαρώσετε πρόσφατα; Εάν ναι, σκεφτόσασταν πιθανότατα: «Πώς μπορώ να χαλαρώσω όταν έχω ένα εκατομμύριο πράγματατα να κάνω;» Λοιπόν, ήρθε η ώρα να δώσετε στον εαυτό σας προτεραιότητα. Η ύπαρξη μιας χρόνιας ασθένειας - ακόμα και αν αντιμετωπίζεται και παρακολουθείται από το γιατρό σας - μπορεί να είναι αγχωτική. Μπορεί να επηρεάσει τη συνολική υγεία σας. Για να καταπολεμήσετε το άγχος, προγραμματίστε ένα εβδομαδιαίο μασάζ ή έναν καθημερινό 5λεπτο με τον εαυτό σας με βαθιές αναπνοές ή διαλογισμό.


Πηγαίνετε στο κρεβάτι νωρίς απόψε

Εάν έχετε υποθυρεοειδισμό, πιθανότατα αισθάνεστε κουρασμένοι καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τι βοηθά; Δημιουργώντας ένα πρόγραμμα ύπνου και μένοντας πιστοί σε αυτό βοηθά. Να πηγαίνετε στο κρεβάτι και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα - συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων. Σε γενικές γραμμές, ιδανικός χρόνος ύπνου είναι μεταξύ 7 και 9 ωρών. Εάν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε ή διακόπτεται ο ύπνος σας μέσα στη νύχτα, μιλήστε στο γιατρό σας σχετικά με άλλους τρόπους που θα σας βοηθήσουν με τα ζητήματα του ύπνου.

Οι συμβουλές αυτές για τον τρόπο ζωής ανθρώπων που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό αποτελούν κανόνες υγιεινού τρόπου ζωής για κάθε άνθρωπο. Και παρόλο που δεν υπάρχει θεραπεία για τον υποθυρεοειδισμό, η λήψη του φαρμάκου σας σε συνδυασμό με αυτές τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορεί να σας βοηθήσουν να έχετε μια υγιή ζωή.

ΠΗΓΗ:thedoctors.gr
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου