Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Τεχνικές κοπής ψημένου κοτόπουλου

  No comments    
categories: 

Ο κύριος στόχος του τεμαχισμού είναι να κάνει το κρέας εύκολο να φαγωθεί. Κατά δεύτερο λόγο, θέλουμε αυτό να γίνει διατηρώντας το κοτόπουλο όσο το δυνατόν πιο ευπαρουσίαστο. Τέλος στόχος μας είναι να περιορίσουμε τις απώλειες, προσπαθώντας να αφήσουμε κατά το δυνατόν λιγότερο κρέας πάνω στα κόκαλα.


Αφού αφήσετε το ψημένο κοτόπουλο να αναπαυτεί, τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω στην πλάτη του σε ένα καθαρό ξύλο κοπής. Σταθεροποιήστε το κοτόπουλο με μια πιρούνα και μετά χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό και σχετικά μακρύ μαχαίρι κόψτε το δέρμα ανάμεσα στο μπούτι και το στήθος. Πιέστε το μαχαίρι προς τα κάτω, κόβοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο στήθος.


Σηκώστε το πόδι προς τα πίσω μέχρι να ξεκολλήσει το κόκαλο από το σώμα. Επαναλάβατε τη διαδικασία και με το άλλο πόδι.


Σταθεροποιήστε το κοτόπουλο με την πιρούνα. Κρατώντας το μαχαίρι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κόκαλο του στέρνου στη μέση του στήθους, κόψτε το κάθετα από τη μια άκρη ως την άλλη για να το απελευθερώσετε από το κόκαλο. Επαναλάβατε και από την άλλη πλευρά.

Έχετε τώρα 2 πόδια και 2 στήθη. Για να μπορέσετε να προσφέρετε μερίδες που να έχουν κρέας και από στήθος και από μπούτι θα κόψετε το καθένα στα δύο. Κόψτε το στήθος ελαφρώς διαγώνια σε ίσα κομψά κομμάτια.


Κόψτε κάθε πόδι στην άρθρωση για να ξεχωρίσετε το μηρό από το μπουτάκι.

πηγη:mimikos.gr







































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου