Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Mάθημα κυκλοφοριακής αγωγής


Tο πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς χτύπησε τα παιδιά θα μπουν στη σειρά και θ’ αρχίσει ο αγιασμός.
Τα πρωτάκια φυσικά έχουν την τιμητική τους.
Η προετοιμασία ξεκινά λίγες μέρες πριν. Καλό θα ήταν να κάνετε μια επίσκεψη στο σχολείο μαζί του Περπατήστε μέχρι το σχολείο για να δει την διαδρομή αλλά για να του κάνετε και το πρώτο μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής.


Ένα από τα ζητήματα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή είναι η ασφαλής μετάβαση και επιστροφή των μαθητών, όλων των ηλικιών, προς και από το σχολείο. Με δεδομένο ότι η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ανεπαρκέστατη, αν όχι ανύπαρκτη, ο ρόλος των γονιών είναι καθοριστικός. Γι' αυτό:


-Στις μικρές ηλικίες, και όχι μόνον στα πρωτάκια, διαλέξτε την πιο ασφαλή διαδρομή, σπίτι - σχολείο - σπίτι, κάντε τη μαζί με το παιδί και πείτε του τι να προσέχει.

-Φροντίστε να έχετε επαρκή χρόνο στην διάθεσή σας ώστε να γίνεται η διαδρομή με άνεση. Ακόμη όμως και αν πρόκειται να καθυστερήσετε λίγο από τη δουλειά σας ή να μην προλάβει το παιδί την πρώτη ώρα, δεν κάνουμε ποτέ τρέχοντας την διαδρομή. Η βιασύνη μειώνει την προσοχή και φέρνει ατυχήματα.
-Φροντίστε ώστε η τσάντα και τα ρούχα του παιδιού να έχουν έντονα χρώματα, και όχι αυτά του τσιμέντου και της ασφάλτου, για να διακρίνονται εύκολα από τους οδηγούς, ιδιαίτερα αν επιστρέφει αργά το απόγευμα, που τον χειμώνα σκοτεινιάζει γρήγορα.
-Για τα μικρά παιδιά φροντίστε να υπάρχει συνοδός κατά την διαδρομή από και προς το σχολείο.

-Εάν πηγαίνετε το παιδί στο σχολείο με αυτοκίνητο, φροντίστε να κάθεται στο πίσω κάθισμα, να φοράτε όλοι ζώνη, και να τηρείτε πιστά τον Κ.Ο.Κ. Να θυμάστε ότι τα παιδιά αντιγράφουν πολύ πιο εύκολα τις πράξεις από τα λόγια!

-Πιέστε τους Συλλόγους Γονέων και την Πολιτεία να καθιερώσει, όπου δεν υπάρχει, τον σχολικό τροχονόμο, και να τηρείτε πρώτοι εσείς τις υποδείξεις του.

Η Τροχαία με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δίνει οδηγίες σε γονείς και μαθητές,καλό θα ήταν να βοηθήσετε τα παιδιά σας να μάθουν αυτούς τους κανόνες ασφαλείας!!!
πηγη:newsbomb.gr/hellenicpolice.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου