Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Πασχαλινό τραπέζι,τα συνοδευτικά


Το πασχαλινό τραπέζι δεν είναι μόνο αρνάκι ή κατσικάκι.Τα ορεκτικά που θα ναι απλωμένα πάνω στο τραπέζι θα είναι ένα πανηγύρι αρωμάτων και γεύσεων.
Στο φετινό πασχαλινό τραπέζι κρατείστε τη ζεστασιά και τη νοστιμιά της μαγειρικής παράδοσης.


Κοκορετσάκια στο φούρνο


Δεν χρειάζονται σούβλες και κάρβουνα και, φυσικά, κήπος ή αυλή. Γίνονται στο φούρνο και θα χρειαστείτε μόνο μερικά ξύλινα καλαμάκια. Είναι η εναλλακτική για να απολαύσετε τον πιο νόστιμο μεζέ!

Πίτα µε αρνίσια συκωταριά


Αυτή η πασχαλινή ηπειρώτικη πίτα θα είναι µια έκπληξη για τους φίλους σας, καθώς η συνταγή της είναι ιδιαίτερη. Δοκιµάστε τη!!!


Ταρτάκια με κασέρι και ντοματίνια



Με μια πανεύκολη σπιτική ζύμη για αλμυρές τάρτες, τα απλούστατα αυτά ταρτάκια χωρίς αυγά και κρέμα, κρατάνε γευστική συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους. 

 Ξεσκέπαστη τυρόπιτα Μάνης με μυζήθρα και άνηθο


Η παραδοσιακή
 μανιάτικη διατροφή παρά τον λιτό και απέριττο χαρακτήρα της θεωρείται υψηλής θρεπτικής αξίας και έχει πολλά από τα στοιχεία εκείνα, που οι ειδικοί επίμονα τονίζουν ότι είναι αναγκαία για τη διατήρηση της καλής μας υγείας. 
Παρ' όλα αυτά δεν χαίρει ιδιαίτερης προβολής, όπως της αξίζει και όπως συμβαίνει με άλλες τοπικές κουζίνες.

Τζατζίκι:Όλα τα μυστικά του και η βασική συταγή


Είναι ίσως το πιο κλασικό ελληνικό ντιπ. Τα βασικά του υλικά είναι τρία: γιαούρτι, αγγούρι και σκόρδο. Από εκεί και πέρα ανοίγεται ένα ευρύ πεδίο πειραματισμού. Μπορούμε να προσθέσουμε μυρωδικά, χυμούς φρούτων ή λαχανικών, μπαχαρικά, ακόμη και λαχανικά ή -γιατί όχι;- τουρσιά, για να φτιάξουμε πιο χειμωνιάτικες εκδοχές τζατζικιού.

Ρωσική σαλάτα


Η πρωτότυπη συνταγή της σαλάτας επινοήθηκε το 1860 από τον Λυσιέν Ολιβιέ, σεφ στο εστιατόριο του Ερμιτάζ, ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Μόσχας. Η σαλάτα αυτή έγινε ταχύτατα παρά πολύ δημοφιλής στους τακτικούς θαμώνες του Ερμιτάζ, και εξελίχθηκε σε σπεσιαλιτέ του εστιατορίου.
Δείτε:Ρωσική σαλάτα


Σαλάτες για το πασχαλινό τραπέζι


Συνταγές για ελαφριές και υγιεινές σαλάτες, που θα ισορροπήσουν με την παρουσία τους τις λιπαρές λιχουδιές του λαμπριάτικου τσιμπουσιού.

Κλείστε με ένα χειροποίητο παγωτο!!!!

Παγωτό Κανταΐφι


Τι θα λέγατε για ένα παγωτό με χρυσαφένιο, καλοψημένο και σιροπιαστό κανταΐφι που μοσχομυρίζει βούτυρο σε στρώσεις με λαχταριστό παγωτό με γεύση μαστίχας και γαρνιρισμένο με φιστίκι Αιγίνης . Ιδανικό κέρασμα για ξεχωριστές στιγμές.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!
















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου