Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Το τζιν παντελόνι και τα μυστικά του

  No comments    
categories: 

Τα jeans αποτελούν το μεγαλύτερο και πιο βολικό και διαχρονικό trend. Aπό το 1874 που πουλήθηκε το πρώτο τζιν παντελόνι μέχρι σήμερα, έχει υποδυθεί δεκάδες ρόλους. 
Μπορείς να το φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ. 
Με λίγες αλλαγές στις λεπτομέρειες- γόβες αντί για αθλητικά- και μπορείς εύκολα να μεταμορφώσεις το look σου. Για μας τις γυναίκες που θέλουμε να είμαστε πάντα εντυπωσιακές και παράλληλα άνετες, τα jeans παντελόνια μας βοηθούν να δημιουργήσουμε άπειρα looks ανάλογα με το στιλ μας και την εκάστοτε περίσταση.
Το βασικό όμως είναι να γνωρίζεις το σώμα σου και να βρεις την ιδανική γραμμή που θα αναδείξει τη σιλουέτα σου.

Ποια είναι τα είδη jeans που υπάρχουν; 

Boyfriend jeans
Ξεκινώ από τα πιο μοδάτα και βολικά και δεν είναι άλλα από τα boyfriend jeans. Είναι η φόρμα της κατηγορίας των τζιν. Μπορείς να τα βάλεις για να πας να κάνεις τα ψώνια σου, να πας στη δουλειά, για καφέ και έπειτα το βράδυ με ένα υπέροχο ζευγάρι πέδιλα να πας και για ένα ποτό. Είναι τόσο άνετα που κάθε γυναίκα που τα έχει δοκιμάσει τα έχει λατρέψει!

Κλασσικά skinny jeans
Εφαρμοστό, κλασσικό και στενό στο τελείωμα του. Αναδεικνύει την σιλουέτα σου όπως πρέπει και είναι από τα jeans που θα έχεις για χρόνια στην ντουλάπα σου, μιας και από την ώρα που μπήκαν στη μόδα δε λένε να φύγουν. 
Μπορούν να συνδυαστούν με oversized tops και μποτάκια ή με γόβες και μπλέιζερ.

Καμπάνα
Τα απόλυτα jeans για τις  petite. Η καμπάνα είναι η τέλεια επιλογή μαζί με ένα ζευγάρι άνετα ψηλοτάκουνα. Γιατί η καμπάνα θα “καμουφλάρει” τα τακούνια και θα κάνει τα πόδια σου να φαίνονται μακρύτερα. Αν έχεις μερικά “πιασιματάκια” παραπάνω, διάλεξε ένα παντελόνι σε σκούρα απόχρωση που θα εφαρμόζει όμορφα στη μέση σου και δημιούργησε τις ιδανικές αναλογίες συνδυάζοντάς το με ένα πουκάμισο ή και μπλέιζερ.
Επιπλέον, τα jeans καμπάνα έχουν μια μοναδική ικανότητα να κάνουν ό,τι και αν φοράς λίγο πιο κομψό!


Μαύρο τζιν
Το μαύρο τζιν είναι ότι και το μικρό μαύρο φόρεμα. Είναι πιο άνετο, πιο βολικό, πιο σταθερό από ένα υφασμάτινο μαύρο παντελόνι. Αποτελεί βασικό κομμάτι ενός ροκ look, όταν συνδυαστεί με biker jacket, t-shirts και ankle/biker boots ή κομψό, όταν συνδυαστεί με μπλέιζερ, πουκάμισο και ψηλοτάκουνα ή μπαλαρίνες.

Κλασικό τζιν παντελόνι
Χωρίς κανένα σχέδιο χωρίς σκισίματα σε straight γραμμή και μπλε χρώμα, απλά και κατανοητά. Δεν φεύγει ποτέ από την μόδα και σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές.

Ποιο είναι  το ιδανικό ανάλογα με το σωματότυπό σου;

Μεγάλη περιφέρεια
Όταν έχεις μεγάλη περιφέρεια αυτό που θέλεις είναι ένα παντελόνι, το οποίο θα υποστηρίζει εκείνο το σημείο και δεν θα το κάνει να δείχνει μεγαλύτερο. Τα παντελόνια καμπάνα μπορούν να εξισσοροπήσουν τις αναλογίες σου. Αν πάλι θέλεις να έχεις μια πιο casual εμφάνιση, το ίδιο αποτελεσματικά είναι και τα boyfriend jeans, μιας και έχουν μια πιο χαλαρή εφαρμογή και δεν υπερτονίζουν κάποιο σημείο.
Επιπλέον, οι σκούρες αποχρώσεις είναι πιο κολακευτικές, αλλά και οι τσέπες είναι ένας καλός τρόπος για να φαίνεται περισσότερο ανορθωμένοι οι γλουτοί σου.


Κοντά πόδια
Αυτή η περίπτωση είναι πολύ πιο εύκολη από ότι μπορεί να νομίζεις. Εδώ τώρα, θα πρέπει να αποφύγεις δια ροπάλου τα boyfriend jeans και αντ’ αυτού να επιλέξεις ένα skinny, το οποίο θα επιμηκύνει την σιλουέτα σου, ενώ θα δείχνει και πιο αδύνατα τα πόδια σου.
Επίσης, εξίσου αποτελεσματικά είναι τα ψηλόμεσα παντελόνια, τα οποία φυσικά θα πρέπει να τα φοράς με ένα μπλουζάκι από μέσα και ποτέ από πάνω ή ακόμη καλύτερα με ένα crop top. Βέβαια, έχεις πάντα την επιλογή να φορέσεις και μια καμπάνα, αρκεί να την συνδυάσεις με ψηλά μπλοκ τακούνια ή ψηλές πλατφόρμες.

Κοιλιά
Για σένα τώρα που το θέμα σου είναι το πως θα κρύψεις την κοιλίτσα σου, τα ψηλόμεσα παντελόνια θα πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι σου φίλοι, μιας και καλύπτουν πλήρως την περιοχή της κοιλιάς και την πιέζουν όσο χρειάζεται για να μην πετάει και σου χαλάει το όλο στυλ.
Εκτός όμως από το ύψος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το κόψιμο που θα έχει αλλά και η εφαρμογή του. Έτσι τα skinny jeans είναι ότι καλύτερο μπορείς να φορέσεις, ώστε να προσέχουν όλοι τα υπέροχα πόδια σου. Αν πάλι έχεις και ελαφρώς μεγάλη περιφέρεια, μπορείς να επιλέξεις να είναι σε ίσια γραμμή.
Διάλεξε μπλούζες και πουκάμισα σε σχετικά φαρδιά γραμμή, ώστε να πέφτουν ελαφρά και να καλύπτουν την κοιλιά σου, χωρίς όμως να φτάνεις στα άκρα με πολύ oversized κομμάτια.

Σκισμένα τζιν
Τα σκισμένα τζιν δεν είναι θέμα σωματότυπου αλλά διάθεσης. Έχουν ωστόσο και αυτά τα styling μυστικά τους: Αν έχεις πιο γεμάτα πόδια, επέλεξε τα σκισίματα να εμφανίζονται στην περιοχή των γονάτων. Αν είσαι ψηλή και έχεις πιο “αντρικό” σώμα, τα σκισίματα από την κορυφή ως τη βάση του παντελονιού, σου ταιριάζουν γάντι. Τέλος, αν είσαι petite, καλό είναι να διαλέξεις ένα τζιν παντελόνι με μικρές τρύπες.

πηγη:ediva.gr/thatslife.gr







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου