Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Κουλουράκια με γεύση τσουρέκι



Τα κουλούρια της… Λαμπρής ανήκουν στις ελληνικές παραδόσεις! Τα κουλούρια μαζί με τα τσουρέκια και το Πασχαλινό ψωμί ανήκουν στις ζύμες που φτιάχνονται για το σπίτι, ώστε να εξασφαλιστεί καλοτυχία και ευημερία. Τη Μεγάλη Πέμπτη, μαζί με το βάψιμο των αυγών φτιάχνονται και τα λαμπριάτικα κουλούρια, και αυτό γιατί τις ημέρες που ακολουθούν το πένθος για το σταυρωμένο Χριστό κορυφώνεται.
Υλικά
650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
150 ml γάλα
180 γρ βούτυρο
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
5 γρ μπέικιν
2 βανίλιες
½ κουταλάκι μαχλέπι
¼ κουταλάκι κακουλέ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν και δουλεύουμε.
Αρωματίζουμε με το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την πλάθουμε σε κορδόνια και τους δίνουμε σχήμα.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

πηγη:foodaholics.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου