Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Κρεμμυδόπιτα από τη Λεσβο

  No comments    
categories: 

Μία ακόμη επιλογή για να εκμεταλλευτεί κανείς στην κουζίνα, ακολουθώντας τις παραδοσιακές λεσβιακές επιταγές, τη γλυκιά γεύση και το μοναδικό άρωμα των ξερών κρεμμυδιών.
Τυλιγμένα σε αγνά αφράτα καλοψημένα φύλλα για πίτες ανοιγμένα από τα χεράκια της κάθε καλονοικοκυράς. Ανασκουμπωθείτε να φτιάξουμε την "κρομμδόπιτα" μας


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κρεμμύδια χοντροκομμένα

8 αυγά

300 γρ. φέτα

200 γρ. σκληρά τυριά Μυτιλήνης

Μυζήθρα ξέρη

2-4 Ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη 
(αφού αφαιρέσουμε σπόρο και ζουμί)

Πιπέρι, μοσχοκάρυδο

άνιθο ψιλοκομμένο

Για το φύλλο

1 ποτήρι νερό

μερικές σταγόνες ξύδι

μια πρέζα αλάτι

ελαιόλαδο έως ότου καλύψει την επιφάνεια του νερού

αλεύρι όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε την ζύμη για το φύλλο ανακατεύοντας το νερό, τ' αλάτι, το ξύδι και το λάδι προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Ρίχνουμε τα υλικά για την γέμιση σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι γίνουν μια ομοιογενής μάζα.
Ανοίγουμε 4 φύλλα λεπτά. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα δύο φύλλα κάτω (λαδώνοντας ενδιάμεσα) βάζουμε την γέμιση και στρώνουμε τ' άλλα δύο φύλλα από πάνω λαδώνοντας τα ελαφρά. Χαράζουμε την πίτα και κάνουμε μικρές τρυπίτσες στα κομμάτια. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο γάλα από πάνω κάτι που κάνει το φύλο πιο τραγανό και εμφανίσιμο.


Πηγή:lesvoskitchen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου