Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Φράουλες και κρέμα μασκαρπόνε σε ποτήρι



Η φράουλα τρελαίνεται για γλυκιές συντροφιές: οι συνδυασμοί της με ζάχαρη, σαντιγί, σοκολάτα είναι κλασικοί. Η αρωματική της οξύτητα υποστηρίζει και ισορροπεί τέλεια τη γλύκα, κάνοντάς την ιδανική πρώτη ύλη για γλυκά.

Τις φράουλες τις αγοράζουμε ώριμες, αλλά όχι υπερώριμες και τις θέλουμε κόκκινες, κρουστές, γυαλιστερές και το άρωμά τους δυνατό. Προσέχουμε ιδιαίτερα τις συσκευασμένες σε πλαστικά κουτάκια, που συχνά περιέχουν μισολειωμένες ή μουχλιασμένες. Τις διατηρούμε στο ψυγείο για δύο-τρεις μέρες και τις τρώμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. 

Yλικά

500 γρ. φράουλες
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
18-20 μπισκότα σαβουαγιάρ
5 αβγά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 λεμόνι 

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
Παίρνουμε το 1/3 από τις φράουλες και τις κάνουμε πολτό στο μούλτι, μαζί με το χυμό από 1/2 λεμόνι και 2 κ.σ. ζάχαρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε με πιρούνι για ν' αφρατέψει.
Χωρίζουμε τα αβγά. Χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη με το σύρμα ή με μίξερ χειρός και προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μασκαρπόνε.
Προσθέτουμε τα ασπράδια των αβγών, που έχουμε χτυπήσει να γίνουν μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι .
Κόβουμε τα μπισκότα στη μέση. Έχουμε έτοιμα 6 φαρδιά μπολ ή ποτήρια με πόδι και φαρδύ άνοιγμα.
Βουτάμε τα μισά μπισκότα στον πολτό της φράουλας και τα μοιράζουμε στα ποτήρια. Βάζουμε από πάνω τη μισή κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Κόβουμε σε φετάκια τις φράουλες και τις μοιράζουμε στα ποτήρια πάνω από την κρέμα. Μπορούμε να γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου.

πηγη:athinorama.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου