Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Πατάτα τριφτή

  No comments    
categories: 

 

Μια καταπληκτική συνταγή με πατάτες, η οποία μοιάζει με τηγανίτα πατάτας, απλώς είναι λίγο διαφορετική. Είναι ένα πιάτο που ταιριάζει με όλα τα κρεατικά και τα σνίτσελ. Επίσης στο πιάτο αυτό ταιριάζουν πάρα πολύ τα αυγά, ειδικά τα αυγά μάτια, τα οποία αν τα βάλετε στο τέλος από πάνω, θα «σπάσουν» και θα δέσουν τέλεια με την πατάτα. Ας δούμε πώς φτιάχνεται αυτή η νόστιμη συνταγή που μάλιστα είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό.

Υλικά
(Μερίδες 2)

350 γρ. πατάτα, χοντροτριμμένη
20 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
θυμάρι, ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε την τριμμένη πατάτα σ' ένα πανί κουζίνας και στύβουμε καλά, ώστε ν' απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Αλατίζουμε τις πατάτες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο.
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα της τριμμένης πατάτας, καλύπτοντας ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Προσθέτουμε το θυμάρι και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη πατάτα, στρώνοντας πάλι ομοιόμορφα.

Βρέχουμε την επιφάνεια της πατάτας με λίγο από το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ρίχνουμε το υπόλοιπο στις άκρες του τηγανιού.
Μαγειρεύουμε μέχρι η επιφάνεια της πατάτας να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.
Γυρίζουμε πλευρά και μαγειρεύουμε μέχρι και αυτή να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.

πηγη:yiannislucacos.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου