Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Τα γλυκά του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού


Tα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με τα περισσότερα γλυκά από κάθε άλλη μεγάλη γιορτή.
Αυτές τις ημέρες τα καλέσματα έχουν την τιμητική τους.Ο επίλογος ενός καλού γεύματος γίνεται με ένα επιδόρπιο θα που απογειώσει τη γευστική εμπειρία σας.
Αν πάλι δεν στρώσετε εσείς τραπέζι, μπορείτε να το προσφέρετε ως δώρο στο κάλεσμα που θα σας κάνουν.
Στις συνταγές που ακολουθούν, θα βρείτε σίγουρα αυτή που σας ταιριάζει για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ανάλογα με τα γούστα σας,τις περιστάσεις και τη δυνατότητά σας.

Ζάχερ τόρτε (Sachertorte) το διάσημο βιεννέζικο γλυκό


Αυτή η αφράτη σοκολατένια τούρτα είναι μια από τις διασημότερες βιεννέζικες συνταγές με ιστορία που κρατά από τις αρχές του 18ου αιώνα. Συνοδεύει άψογα ένα φλιτζάνι αρωματικό καφέ.
Δείτε:Ζάχερ τόρτε (Sachertorte) το διάσημο βιεννέζικο γλυκό

Τάρτα με μους κάστανο


Τα κάστανα κάνουν αυτή την εποχή την εμφάνισή τους και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε τόσο σε φαγητά όσο και σε γλυκά. 
Δείτε:Τάρτα με μους κάστανο

Σοκολατάκια με γέμιση μανταρίνι κι αμύγδαλο 


Το μανταρίνι, γνωστό και για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Κρατήστε λοιπόν τη φλούδα του και βάλτε το ξύσμα του σε γλυκά.
Δείτε:Σοκολατάκια με γέμιση μανταρίνι κι αμύγδαλο 

Μους σοκολάτας γάλακτος με ρόδι & καραμέλα


Σοκολάτα. Η βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής, λατρεμένη από μικρούς και μεγάλους και παραμένει στο θρόνο της ανεπηρέαστη από περαστικές μόδες. Ένας πειρασμός που δεν μπορείς να αντισταθείς. Η γεύση της πλούσια, γεμάτη ενέργεια, πλημμυρίζει με ευφορία, πληρότητα, θαλπωρή.
Δείτε:Μους σοκολάτας γάλακτος με ρόδι & καραμέλα

Καπκεϊκ με κακάο και ροζ βουτυρόκρεμα


Το όνομα “cupcake” (κάπκέικ) να δίδεται σε κάθε μικρό κέικ που είναι στο μέγεθος ενός φλιτζανιού του τσαγιού. Εν τω μεταξύ τα Αγγλικά fairy cakes (κέικ της νεράιδας) δεν έχουν πολλά μεγέθη και διαφέρουν από τα Αμερικάνικα cupcakes (κάπκέικς), διότι είναι παραδοσιακά μικρότερα και σπανίως ολοκληρώνονται με περίτεχνο γλάσσο.
Δείτε:Καπκεϊκ με κακάο και ροζ βουτυρόκρεμα

Δίπλες με πορτοκάλι


Οι δίπλες είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση με τους κουραμπιέδες, επειδή έχουν λιγότερες θερμίδες και σχεδόν 50% λιγότερα λιπαρά. 
Εντυπωσιάστε στο γιορτινό τραπέζι με...Δίπλες με πορτοκάλι!
Δείτε:Δίπλες με πορτοκάλι,Δίπλες:Μάθετε τα μυστικά τους


Χριστουγεννιάτικο κέικ με cranberry


Εκτός από τα δώρα και τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, τα γλυκά και τα χριστουγεννιάτικα κέικ έχουν την τιμητική τους. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό χριστουγεννιάτικο κέικ cranberry για εσάς και τους οικείους σας.
Δείτε:Χριστουγεννιάτικο κέικ με cranberry

Πάβλοβα


Η Πάβλοβα είναι ένα επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα.
Είναι ένα επιδόρπιο με τραγανό εξωτερικό και μαλακό, ελαφρύ εσωτερικό που συνήθως γαρνίρεται με φρούτα και κατά προτίμηση με σαντιγί. 

Δείτε:Πάβλοβα,Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα 

Μπακλαβάς της Αργυρώς 


Αν και η ιστορία του μπακλαβά δεν είναι καλά καταγεγραμμένη, πολλές χώρες διεκδικούν τη δημιουργία του. Παρόλα αυτά, η επικρατέστερη θεωρία είναι πως το γλύκισμα δημιουργήθηκε από Τουρκικά φύλα της Κεντρικής Ασίας, ενώ τελειοποιήθηκε στις κουζίνες των ανακτόρων του σουλτάνου, στο παλάτι Τοπκαπί. 
Δείτε:Μπακλαβάς της Αργυρώς

Cheese Cake Μπακλαβάς


Το cheese cake Μπακλαβάς είναι ένα πρωτότυπο γλυκό που στηρίζετε σε μια παραδοσιακή, αγαπημένη συνταγή. Μια συνταγή cheesecake που σίγουρα θα εντυπωσιάσετε.Δείτε:Cheese Cake Μπακλαβάς

Στόλεν (Stollen)


Είναι ένα γλύκισμα με φρούτα,ξηρούς καρπούς και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη το οποίο μπορεί να σερβιριστεί σαν επιδόρπιο αλλά και μαζί με τον απογευματινό καφέ.
Δείτε:Στόλεν (Stollen)

Τούρτα σοκολάτα με μελομακάρονα 


Τυπικά συστατικά των μελομακάρονων είναι το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ζάχαρη, ξύσμα ή και χυμός πορτοκαλιού, κονιάκ, κανέλα και άλλα αρωματικά, λάδι, μέλι και νερό. Το μελομακάρονο στην αγγλική γλώσσα λέγεται "small honey cake".
Δείτε:Τούρτα σοκολάτα με μελομακάρονα

Χριστουγεννιάτικες μίνι σοκολατένιες πουτίγκες


Υπέροχες χριστουγεννιάτικες μίνι σοκολατένιες πουτίγκες. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας, αυτό το υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα στις γιορτινές μέρες.Συνήθως συνοδεύονται από σαντιγί ή παγωτό. Δείτε:Χριστουγεννιάτικες μίνι σοκολατένιες πουτίγκες

Σοκολατάκια τρούφες 


Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα, τα ζαχαροπλαστεία έχουν κατακλυστεί ενόψει εορτών. Αλλά είναι τόσο εύκολα που μπορείτε να απολαύσετε την ετοιμασία τους από τα χεράκια σας στο σπίτι. Έτσι, θα μυρίσουν Χριστούγεννα.
Δείτε:Σοκολατάκια τρούφες

Γλυκές «φλογέρες»


Με μπόλικα χοντροκομέννα καρύδια ,τραγανό φύλλο και σιροπιασμένο όσο πρέπει για να μη σε λιγώνει. Όσο το μασάς, το κριτσανιστό φύλλο λιώνει στο στόμα σου, η γλυκύτητα σβήνει και νιώθεις τα αρώματα των μπαχαρικών και τη γεύση του φρέσκου βουτύρου να σου πλημμυρίζει τη γλώσσα.
Ένα σιροπιαστό γλυκό για να ολοκληρώσουμε το γιορτινό οικογενειακό μας τραπέζι.
Δείτε:Γλυκές «φλογέρες»

Σοκολατίνα συγκλονιστική 


Η ιστορία της τούρτας ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, όπου για να τιμήσουν τη γέννηση της θεάς Αρτέμιδος, έφτιαχναν ένα γλυκό στρογγυλό ψωμί, στο οποίο τοποθετούσαν ένα ή περισσότερα αναμμένα κεριά, που συμβόλιζαν τη λάμψη του φεγγαριού, αφού η θεά Άρτεμις ήταν θεά του κυνηγιού, της φύσης, του φεγγαριού και της γονιμότητας.
Αυτή η τούρτα θα σας ξετρελάνει! Είναι εύκολη και οικονομική!









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου